Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Sosyal Medya söyleşisi 27 Mart’ta

Mart 22, 2016

Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Sosyal Medya söyleşisi 27 Mart’ta

sosyal-medya27 Mart, Pazar günü 15.00’te Robinson Crusoe 389’da (SALT Galata, Atölye IV’te) sosyal medya ve çocuk ilişkisinin ele alınacağı söyleşide Orhan Şener konuşacak.

Etkinlik bülteninden

Sosyal medya, sunduğu sınırsız olanaklarla ve sınırlarının bilinmezliğiyle özellikle anne-babaların temkinli yaklaştığı bir mecra. Ancak, pek çok çocuk, genç ve hatta yetişkin için sosyalleşme mecraları arasında sosyal medya neredeyse ilk sırayı almış durumda. Sosyalleşmenin yanı sıra çocukların duygusal ve sosyal gelişimi çoğunlukla, yine, bu yeni teknolojiler üzerinden gerçekleşmekte. Tam da bu noktada, yetişkinler için, çocuklarının “online” yaşamlarını kavramak, bu dünyayla ilişki kurmak çok önemli.

Peki, sosyal medya dediğimizde nasıl bir mecradan bahsediyoruz? Çocuklar sosyal medya kullanmalı mı? Nasıl kullanmalı; ne zaman kullanmaya başlamalı? Dünyada ve Türkiye’de sosyal medya kullanım eğilimleri; çocukların ve gençlerin sosyal medya kullanım pratikleri nelerdir? Zararlı içeriklere erişim, taciz ve siber zorbalık, kişisel mahremiyetin ihlali ve tüm bunların yol açabileceği psikolojik sorunlar neler? İnternetle birlikte yaşamlarımıza giren “zamanda sıkışma”, “mekânsal genişleme” kavramları yeni nesil için ne ifade ediyor, onları nasıl etkiliyor?

edebiyathaber.net (22 Mart 2016)

Yorum yapın