“Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Sinema” söyleşisi 31 Ocak’ta

Ocak 20, 2016

“Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Sinema” söyleşisi 31 Ocak’ta

kids-at-cinemaFilm eleştirmeni, gazeteci, yazar ve senarist Burak Göral ile “Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Sinema” söyleşisi 31 Ocak Pazar saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’da düzenleniyor.

Etkinlik bülteninden

Bir Kitap Lütfen ve Robinson Crusoe 389 çocuk dünyasına doğru bir dizi yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuklarda yazarlar, çizerler, akademisyenler ve sanatçılarla birlikte çocuk dünyasını ve bu dünyanın hayata, çocuk kitaplarına yansımaları tartışılacak.

Çocukluğun ne olduğu, çocukların sanat ve edebiyatla kurdukları, kurmak istedikleri ilişkinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili farklı cephelerden farklı seslerin duyulduğu bir dönemdeyiz. Doğaldır ki anne babalar ve eğitimciler neyin doğru olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Bir Kitap Lütfen, doğru ya da yanlış etiketlerini kullanmadan çocukların kendilerinden yola çıkarak çocuğa değen her alanı konunun uzmanlarıyla tartışmaya açmak istiyor.

Peki, aileler çocuklarına film seçerken neleri göz önünde bulundurmalılar? Çocuk/aile filmlerinin çocuklar ve aileler üzerindeki etkileri neler? İyi bir çocuk/aile filmi nasıl olmalı? Çocuk-film-sinema ilişkisinde göz önünde bulundurulması gereken noktalar neler? 31 Ocak, Pazar günü, saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’de (SALT Galata) değerli film eleştirmeni, gazeteci, yazar ve senarist Burak Göral ile bu ve benzeri başka sorulara yanıtlara arayacağız.

Adres: Salt Galata, Atölye IV

Bankalar Caddesi 11, Karaköy İstanbul

0 212 334 2200

edebiyathaber.net (20 Ocak 2016)

Yorum yapın