“Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Felsefe ve Çocuk” söyleşisi 30 Ekim’de

Ekim 20, 2016

“Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Felsefe ve Çocuk” söyleşisi 30 Ekim’de

felsefe-ve-cocuk30 Ekim Pazar günü saat 15.00’te Robinson Crusoe 389’da (Salt Galata – Atölye IV) akademisyen ve felsefeci Prof. Dr. Betül Çotuksöken ile “Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Felsefe ve Çocuk” söyleşisi düzenleniyor.

Tanıtım bülteninden

Dünyayı, çevresini merak eden ve öğrenmek için sürekli olarak, içtenlikle ve kendiliğinden sorular soran çocuklar “doğal filozoflar” olarak da görülüyorlar. Büyüdükçe, gerek toplumun/ailenin, gerekse de eğitim sisteminin yapılandırmasıyla çocuklar daha az soru sormaya başlıyorlar. Böylelikle, yavaş yavaş, soru sormayan, sorgulamayan, kendine sunulanı olduğu gibi kabul eden bireyler olmaya doğru gidiyorlar.

Kimi zaman da çocuklar, yetişkinlerin dahi zorlukla yanıtlayabildikleri sorular soruyor; mevcut değerleri sorguluyor; metafiziği zorluyor; dille oynuyorlar. Yetişkinler çocukların bu tür meraklarını karşılamaya çalışıyorlar; ancak bunun için önerilen bir başka yol da çocukların –deneyim düzeylerine göre– dünyayla, çevreleriyle ilgili düşünmelerini sağlayacak çocuk kitaplarına yönelmeleri.

Felsefe, özellikle çocuklar için, neden önemli? Erken yaşta felsefî düşünceyle tanışmanın yararları nelerdir? Çocukların, belki de doğuştan yatkın oldukları anlama-merak etme-soru sorma becerilerini geliştirmelerini sağlamak için anne-baba ve eğitimciler ne yapmalılar? Çocuk kitapları, çocukların felsefî düşünceyi edinmelerine ne şekilde katkıda bulunur?  Söyleşide bu sorulara yanıt aranacak.

Yer: Salt Galata, Atölye IV

Bankalar Caddesi 11, Karaköy İstanbul

0 212 334 2200

edebiyathaber.net (20 Ekim 2016)

Yorum yapın