“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 31. kitabı “Şans ve Şanssızlık” raflarda

Ocak 8, 2019

“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 31. kitabı “Şans ve Şanssızlık” raflarda

Brigitte Labbé’nin yazdığı “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 31. kitabı “Şans ve Şanssızlık”, 8-12 yaş grubu için Azade Aslan çevirisiyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Siz şanslı şanssızlardan mısınız, yoksa…

Tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan, küçük büyük herkesin hayatı sorgulama rehberi, benzersiz “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 31. kitabı, “şans” ve “şanssızlık” kavramlarını ele alıyor. Dizinin yaratıcısı Brigitte Labbé bu kitabında, hangi durumlarda şans ya da şanssızlıktan söz edilebileceğini gündelik yaşamdan örneklerle düşündürüyor. Çocuklar ve felsefe üzerine çalışmalar yapanlara da ilham kaynağı olan dizi, Jacques Azam’ın derin mizah anlayışını yansıttığı desenleriyle renkleniyor. Dizinin kitaplarını okuyan çocuklar, öğretmenler ve anne babalar, birlikte düşünmenin ve iletişimin kapılarını aralıyor.

Şansın ve şanssızlığın, insanlar arasında fark gözetilmeden dağıtılmasını kabullenemiyoruz. Bazen şans kötülere gülerken, şanssızlık iyileri bulabiliyor… Bilim, belirsizliği azaltmaya yardımcı olur. Onunla, şansa daha az bel bağlar, şanssızlıktan daha az korkarız. Ama sıfır risk diye bir şey de yoktur. İyi ya da kötü hiçbir sürprizin olmadığı bir yaşam ister miydik?..

Brigitte Labbé uzun süre iletişim sektöründe görev aldıktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde felsefe eğitimi gördü. Çalışmalarını, karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaştırdı. “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinde, çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek istedi. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için “Çıtır Çıtır Felsefe” günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda, yetişkinler için, çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. Ocak 2019’da Fransa’nın en önemli devlet nişanı olan Légion d’Honneur’a layık görüldü. Türkiye’de de okullarda çocuklarla bir araya gelen yazar, müzisyen eşi Wassim Soubra’yla Barselona’da yaşıyor; iki kızı var.

Danışman P.-F. Dupont-Beurier, Paris’te lise felsefe öğretmeni.

İllüstratör Jacques Azam, özellikle gençlere yönelik kitap ve dergilerde desenleme çalışmaları yapıyor. Yayımlanmış çizgi romanları var.

edebiyathaber.net (8 Ocak 2019)

Yorum yapın