Çınar Yayınları yepyeni bir dizi ile okurların karşına çıkıyor

Şubat 20, 2019

Çınar Yayınları yepyeni bir dizi ile okurların karşına çıkıyor

2018’de Lidia Yuknavitch’in feminist distopyası Dünyanın Sonundayız’la çağdaş dünya edebiyatı alanında da yayın yapmaya başlayan Çınar Yayınları, 2019’da Kara Çınar adlı yeni bir diziyle okurlarını “geceyi yaşa”maya davet ediyor.

Yankı Enki editörlüğünde hazırlanan ve “Geceyi Yaşa!” sloganıyla çeşitli korku, bilimkurgu, polisiye ve doğaüstü edebiyat eserlerinin yan yana geleceği Kara Çınar’da, hem modern hem de klasik ve “anti-klasik” metinler yer alacak.

Kara Çınar dizisinin ilk kitabıysa Steven L. Peck’in yazdığı ve Yosun Erdemli’nin çevirdiği Kısa Bir Cehennem Ziyareti adlı fantastik-korku romanı.

Peck, bu kısa romanında, Borges’in ünlü “Babil Kitaplığı” öyküsüne yeni bir yorum getiriyor ve gotik edebiyatın öncü eserlerinden biri olan Vathek’ten beri işlenen ölümsüzlük ve umutsuzluk kavramları üzerine sıradışı bir anlatıya imza atıyor.

Tanıtım bülteninden

Kısa Bir Cehennem Ziyareti, Çınar Yayınları etiketiyle tüm kitapçılarda!

“Dibe varacaksın, sadece bu uzun, çok uzun zaman alacak.”

Sıradan bir adam olan Soren Johansson öldüğünde, kendini cehennemde bulur. Orada onu sonsuz bir umutsuzluk, işkence ve hüzün beklemektedir ama bu cehennem ona öğretilenlerden yine de çok farklıdır: Burası, yazılabilecek tüm kitapların var olduğu bir yerdir ve oradan kurtulabilmek için kendi hayatının anlatıldığı kitabı bulmak zorundadır.

Biliminsanı ve yazar Steven L. Peck, varoluşu, ölümü, sonsuzluğu sorguladığı bu metafizik romanında, Borges’in ünlü “Babil Kitaplığı” öyküsüne yeni bir yorum getiriyor ve gotik edebiyatın öncü eserlerinden biri olan Vathek’ten beri işlenen umutsuzluk ve ölümsüzlük kavramları üzerine karanlık bir anlatıya imza atıyor.

edebiyathaber.net (20 Şubat 2019)

Yorum yapın