Çika oyunu şubat boyunca sergileniyor

Şubat 2, 2017

Çika oyunu şubat boyunca sergileniyor

ÇİKA afiş jpegÇika oyunu 4, 11, 18, 25 Şubat Cumartesi günleri saat 17:00’de İkincikat’ta Tiyatro Sergüzeşt tarafından sergilenecek. 

Tanıtım bülteninden

Korku içinde geçen bir hayat. Kendi dilini bile konuşamayan, “bir babadan olan bir anadan doğan” küçük kız Eftalya… Parçalanan bir aile. Mütareke sonrası asılan adamların arasında yolunu bulmaya çalışan, oradan oraya sürüklenen – biraz kibirli, biraz ürkek – küçük kadın Eftalya…

Eski İstanbul, Galata, Pera… Tüm çirkinlikleri ve güzellikleri yüreğinde taşıyan bu kentte, şiddet, aşk ve hüzünle yüz yüze kalan ama her şeye rağmen umut dolu bir genç kadın Eftalya…

İspanyol subayı Marçiano, Zangoç Andonakis, yakışıklı Petrakis… Aşkı hiç bulamayan ve hep mutsuz olan bir kadın Eftalya… Büyümeyi reddeden ama hayatın büyümeye zorladığı bir kadının hikâyesi.

Oyun hakkında

Thomas Korovinis, 1989 yılında Yunan Konsolosluğu’nda maddi yardım için bekleyen ve o günlerde seksenli yaşlarında olan Giresunlu Pontus Rumu Eftalya ile karşılaşır ve kendisiyle bir röportaj yapar. Korovinis’in, Eftalya’nın birebir anlatımından oluşan “Fahişe Çika” kitabından uyarlanan Çika oyunu, 20. yüzyılın başlarında doğmuş, savaş koşullarında Galata genelevlerine kadar sürüklenmiş bir Anadolu kızının hayat öyküsünü aktarıyor. Oyun, Türkiye’nin kuruluşundan hemen öncesi ve sonrasındaki pek çok toplumsal olayı ve bunların bireysel hayatlar üzerindeki izlerini Eftalya’nın gözünden anlatıyor.

Tiyatro Sergüzeşt hakkında

Birbirlerinden bağımsız olarak “Fahişe Çika” metnini keşfeden ve bu metni sahnelemeyi düşünen Hazar ve Zuhal sanatsal beklentilerinin de uyuşmasıyla metin üzerinde birlikte çalışmaya karar verdi. Çalışmalarını sürekli bir hale getirmeye karar veren ikili Tiyatro Sergüzeşt’i kurdu. Ekibin ilk oyunu “Çika”nın prömiyeri Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nde 4 Ekim 2016’da gerçekleştirildi.

Biletler Biletix ve İkincikat gişesinde. Gişe: 0 545 462 45 28

Oyunun künyesi

Yazan: Thomas Korovinis

Çeviren: Frango Karaoğlan

Yöneten: Hazar Sayar

Uyarlayan: Hazar Sayar, Zuhal Güreli

Oynayan: Zuhal Güreli

Işık tasarımı: Hasan Demir

Afiş tasarımı: Emine Yolcu

Oyun fotoğrafları: Caner Mutlu, Heper Sayar

İletişim

www.facebook.com/serguzesttiyatro

instagram: tiyatroserguzest

İletişim: [email protected]

edebiyathaber.net (2 Şubat 2017)

Yorum yapın