“Charles Darwin – Bir Devrim” yayımlandı

Ağustos 4, 2020

“Charles Darwin – Bir Devrim” yayımlandı

Annabelle Kremer’in “Charles Darwin – Bir Devrim” adlı kitabı, 9 ve üzeri yaş gurubu için Tonguç Çulhaöz çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yirmi iki yaşındaki genç İngiliz doğabilimcisi ve yerbilimci Charles Darwin, bir gemiyle güney yarımküreye yolculuk eder. Bu bölgede yaşayan canlılar inanılmaz bir çeşitlilik sergilemektedir. Bu ilham verici yolculuk sırasında son derece önemli bilimsel keşifler ortaya çıkacaktır. Darwin, yaptığı gözlemlerin sonucunda bazı türlerin değişimlere uyum göstermesini ve hayatta kalmasını sağlayan bir doğal seçilimin var olduğunu anlar. Böylece evrim teorisini kurar. 

Elinizdeki bu kitap, hayatının ilk günlerinden itibaren Darwin’in serüvenini ve araştırmalarını takip ederek bir bilim insanının ilk adımlarını, saha gözlemlerinden teori üretmeye nasıl vardığını anlamamızı sağlıyor. Gemide tutulan bilimsel notlardan oluşmuş bu belgesel eser, bilim dünyasına yeni adım atan herkes için kusursuz bir rehber niteliğinde!

Öğretmen-araştırmacı, sistematik bilimci ve ulusal doğal tarih müzesi profesörü Guillaume Lacointre‘ın önsözüyle birlikte.

9+ yaş için uygundur.

edebiyathaber.net (4 Ağustos 2020)

Yorum yapın