Cezaevlerindeki kitap kotasına mektuplu destek

Mart 26, 2013

Cezaevlerindeki kitap kotasına mektuplu destek

Tekirdağ 1 ve 2 numaralı F Tipi cezaevlerinde yönetimin koyduğu ‘hücrede en çok 10 kitap bulundurulabilir’ uygulamasına karşı başlayan direnişe, Bakırköy Cezaevi’nde bulunan kadın tutuklular mektupla destek verdi.

Tekirdağ 1 ve 2 No’lu F Tipi cezevlerinde tutukluların, yönetimin koğuşlarda 10’un üzerinde kitap bulunmasını yasaklamasının ardından başlattığı eyleme Bakırköy Cezaevi’nde bulunan kadın siyasi tutuklulardan destek geldi.

Tekirdağ 1 ve 2 No’lu F Tipi cezaevi yönetimleri, 2013 yılı Ocak ayı başında alınan idari kararla hücrede bulundurulacak kitap sayısını 10 adetle sınırlandırdı. Yasağın ardından her iki cezevindeki tutuklular 3’er günlük açlık grevi düzenleyerek direnişe geçti. Eyleme destek veren Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kadın tutuklular da kitap sınırlamasının tecriti daha da derinleştireceğini savundular.

Kadın tutuklular, “Bakırköy Cezaevi’nden siyasi kadın tutsaklar” imzasıyla bir mektup yazdı. Mektupta “Ekonomik nedenlerle yıllarca ziyarete gelemeyen ailelerin belki her hafta ihtiyaç duyulan kitaplar için gidip gelmeleri mümkün değildir. Tutsaklar kitapsızlığa mahkum edilmektedir” dedi.

26 Mart 2013

Yorum yapın