Ceyhun Atuf Kansu ödülü açıklandı

Mart 19, 2015

Ceyhun Atuf Kansu ödülü açıklandı

ceyhunatufkansuCeyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü bu yıl “Dervişâne/Gün Sonu Şiirleri” adlı dosyasıyla Arzu Karadağ kazandı.

Adnan Binyazar, Müslim Çelik, Refik Durbaş, Şükrü Erbaş, Bahar Gökler, Emin Özdemir ve Sevgi Özel’den oluşan Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü Seçici Kurulu, 2015 yılı için Arzu Karadağ’ın dosyasını oy çokluğu ile ödüle değer gördü.

1979 Pülümür doğumlu olan Arzu Karadağ, Uludağ Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü bitirdi. Ses ve İz yayınlarında koordinatörlük, editörlük, Uluslar arası bir firmada da yöneticilik yapıyor.

Şiirleri, ilk olarak üniversitede arkadaşlarıyla çıkardığı “Usça ve Dostça” dergisinde (1998) yayımlandı. Karadağ’ın, Kalbim Tut Beni (2005), Şehirlere Düştü Gökyüzüm (2007), Taşlanan Rüya (2010) ve Baktım Yarın (2012) adlı kitapları bulunuyor. Karadağ, daha önce Ali Rıza Ertan, Yılmaz Güney ve Kaygusuz Abdal şiir ödüllerini kazanmıştı.

Arzu Karadağ, Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü, 6 Nisan’da Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde saat 18.00’de düzenlenecek bir törenle alacak.

1986 yılında konulan Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü, ilk olarak 1993 yılında Sıvas’ta yitirdiğimiz Behçet Aysan “Eylül” yapıtıyla kazanmıştı.

edebiyathaber.net (19 Mart 2015)

Yorum yapın