Ceyda Aşar ile Temel Senaryo Atölyesi başlıyor

Ocak 3, 2017

Ceyda Aşar ile Temel Senaryo Atölyesi başlıyor

ceydaGalataPerform’da düzenlenen Ceyda Aşar ile Temel Senaryo Atölyesi 9 Ocak – 27 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Ceyda Aşar,  “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” ve  “Kıyıdakiler” (Yönetmenler: Barış Pirhasan, Erdem Tepegöz, Ramin Matin, Alphan Eşeli, Melisa Önel) gibi filmlerin senaristi.

Eğitimin sonunda her öğrenci, kendi sinopsis  (film hikayesi özeti) ve yazar görüşünü,  sektörün önde gelen yapımcılarından Nadir Öperli’ye sunacak. Nadir Öperli, Buğday (Semih Kaplanoğlu), Abluka (Emin Alper), Hayatboyu (Aslı Özge) Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Seyfi Teoman) gibi pek çok başarılı filmin yapımcılığını gerçekleştirdi.

Pek çok yönetmenle ortak-yazar ya da senaryo danışmanı olarak çalışmalarını sürdürmekte olan Ceyda Aşar, katılımcılarla birebir çalışarak, kendi meselelerinin derinliğine inmelerine dair cesaret veriyor ve yaratmanın keyifli yanlarını keşfetmelerini sağlıyor. Karakter yaratmak, diyalog yazımı, sahne yazımı, anlatı yapıları, seyirci ve anlatı yapısı ilişkisi, filmin merkezi gibi temel bilgileri birebir çalışmalarla geliştirerek, atölye sonunda, katılımcıların elinde sunuma hazır birer sinopsis ve yazar görüşü olmasını sağlıyor.

Ceyda Aşar, oyunculuk, öykü yazarlığı, film eleştirmenliği ve senaristlik deneyimlerinden faydalanarak hazırladığı bu farklı eğitimde, örnek filmlerden izletilen ve yorumlanan parçalar, derste oynanan interaktif oyunlar, doğaçlama yazım çalışmaları ve ev ödevleriyle, katılımcıların temel teorik bilgileri yazarak uygulamasını ve özgün hikayeler yaratmasını sağlıyor.

Önce dönemlerdeki Temel ve İleri Seviye Senaryo Atölyeleri’nde, Derviş Zaim, Kerem Deren, Özcan Alper, Yiğit Özşener, Erdem Tepegöz, Ayça Damgacı, Atıl İnaç, yapımcılar Yamaç Okur (Bulut Film) Ersan Çongar (Bir Film) Marsel Kalvo (Mars Film) gibi ünlü konuklar yer aldı. Bu atölyede de yeni konuklar, sektöre dair bilgi ve deneyimlerini aktaracak.

TAKVİM: 9 Ocak 2017 – 27 Şubat 2017
GÜN/SAAT: Her pazartesi 19.30- 22.30
ÜCRET: 900 TL. (Peşin)
TAKSİTLİ: 1200 TL. (2 taksit)
Öğrenci indirimi: Peşin fiyata 2 taksit.

YER: GALATAPERFORM
Büyük Hendek Cad. No: 21/1
Galata Kuledibi 34420 Beyoğlu

Başvuru için özgeçmişinizi [email protected] adresine gönderebilir ya da 0530 260 25 24’ü arayarak ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

edebiyathaber.net (3 Ocak 2017)

Yorum yapın