Cevat Çapan ve Lütfi Özgünaydın söyleşisi 13 Ekim’de

Eylül 9, 2019

Cevat Çapan ve Lütfi Özgünaydın söyleşisi 13 Ekim’de

Usta fotoğrafçı Lütfi Özgünaydın, bu yıl 9.’ncusu düzenlenen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin kapanış etkinliğine yer alacak.  Özgünaydın, Cevat Çapan’la birlikte  ‘Bir Zamanlar Kemaliye(Eğin)’ isimli bir söyleşi gerçekleştirip, kitaplarını imzalayacak. BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, BUFSAD yönetim kurulu Festival koordinatörü  Kamil Fırat’ın organize ettiği festival,  13 Ekim saat 14.30 da Merinos kültür Merkezi Salonunda, gerçekleşecek.

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’ne katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu Lütfi Özgünaydın, şu açıklamalarda bulundu: “ Böyle önemli bir festivale davet edilince,  Cevat Çapan’la Siyah- Beyaz Kemaliye(Eğin) gösterisini yapmaya karar verdim. Cevat Çapan’la biz aynı topraktanız. İkimiz de Erzincanlıyız. O Kemahlı ben Kemaliyeli’.  Kendisi müthiş bir şair ve büyük bir kültür sanat ve edebiyat insanı… Kemaliye (Eğin) sergisi ise örnek bir çalışma oldu. Sergi için elli yıl önce çekmiş olduğum fotoğraflarımın içinden bir seçki yaptım. Fotoğraflar özel bir çalışma ile gösteri haline getirildi. ”

Lütfi Özgünaydın, Eylül ayında  Balıkesir, Edremit, Ayvalık ve Bodrum’da dört gösteri yaptı. Özellikle Zeynep Oral- İnci Aral, Ayşe Kulin ve Zülfü Livaneli gösterileri büyük ilgi gördü.

Özgünaydın, “Yaş 75 durmak yok. Son nefesime kadar çalışacağım. Okuyacağım yazacağım fotoğraf çekeceğim ve toplumla paylaşacağım. Emekli olup yan gelip yatmayı hiç sevmiyorum. Diri ve huzurlu olmak için okuyun, izleyin, gezin…  Çevreniz için, dostlarınız için toplum için bir şeyler yaparak mutlu olun. Asla yan gelip yatmayın.”

edebiyathaber.net (9 Ekim 2019)

Yorum yapın