Cesur bir kitap: “IŞİD ve Türkiye”

Kasım 14, 2017

Cesur bir kitap: “IŞİD ve Türkiye”

Erk Acarer’in “IŞİD ve Türkiye” adlı kitabı Ayrıntı Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Alan araştırması ve belgelerden oluşan, IŞİD ve Türkiye – Katili Tanıyoruz kitabı kısa sürede yapılanan İslami terör örgütünü çeşitli perspektiflerden hareketle ele alıyor. Bu kapsamlı çalışmada IŞİD’in ortaya çıkışının yanı sıra, Suriye’de yayılması, katliamları ve dünyaya bir trajedi olarak kara mührünü vurması da anlatılıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren yapılanmaya ise ayrı bir parantez açılıyor. Selefilerin, Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından, “elverişli bir ortam buldukları”nı söyledikleri Türkiye’de nasıl kök saldıkları gözler önüne seriliyor. IŞİD’in ülke sınırları içinde rahatça hareket etmesine olanak sağlayan koşullara değinilirken IŞİD’i yaratan faktörler belgelerden de yararlanmak suretiyle masaya yatırılıyor.

İstihbarat zafiyetleri, Selefilerin görmezden gelinen manevraları, yapılanma biçimleri ve hücre evleri odağa alınırken, genelde Türkiye özelde ise Antep ve Adıyaman yapılanmaları üzerinde duruluyor. IŞİD’in göz göre göre gelen Diyarbakır, Suruç ve Ankara gibi Türkiye’nin büyük katliamlarını, arka planlarıyla anlatma iddiasında olan IŞİD ve Türkiye – Katili Tanıyoruz kitabı, katliamlarda yaşamını yitirenlerin ve onların büyük acılar çeken yakınlarının hikâyelerini de ihmal etmiyor.

Bu cesur kitap IŞİD’in her şeyden önce bir zihniyet olduğunu ve Türkiye’de filizlenmesi için bu zihniyete müsait bir zemin sunulduğunu ifade ediyor. Katliamların sadece piyonları cezalandırarak aydınlatılamayacağının altını çiziyor. Kitabın en önemli sorularından biriyse bundan sonrasında nelerin yaşanabileceğiyle ilgili. IŞİD ve Türkiye – Katili Tanıyoruz, “neler, nasıl yaşandı” sorusuna paralel olarak “bundan sonra ne olacak?” sorusuna da cevap bulmaya çalışıyor…

İlk 16 sayfa için>>>

Erk Acarer

1972 yılında İstanbul’da doğan Erk Acarer, ilk ve ortaöğrenimini yine aynı şehirde tamamladı. 1996’da Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Sosyal Antropoloji anabilim dalından mezun oldu. Global, Milliyet, Sabah, HaberTürk ve Cumhuriyet gazetelerinde çalıştı. Çeşitli dergilerde, öykü, makale ve denemeleri yayımlanan Acarer, halen BirGün ve Almanya’da günlük olarak yayınlanan Tageszeitung gazetelerinde görev yapıyor. Haberleri ile Metin Göktepe, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Tabip Odası ve Musa Anter ödüllerine layık görülen Acarer, evli ve bir çocuk babası. Matruşkadan Tayyare, % 100 İstanbul-Tarih, Mekân ve Sırlar, Dârül Fesad (Bir İstanbul Masalı), Cellatbaşı (Taht Şehrinde Zaman), Anekdot ve Çizgilerle Atatürk, Korsan Kitap, çArşı Ulan! yazarın daha önce yayınlanmış kitapları.

edebiyathaber.net (14 Kasım 2017)

Yorum yapın