Cesur bir kadının hikâyesi: “Yeniden Doğmak İçin Bir Bitki Çayı Alır mıydınız?”

Ağustos 7, 2018

Cesur bir kadının hikâyesi: “Yeniden Doğmak İçin Bir Bitki Çayı Alır mıydınız?”

Donatella Rizzati’nin yazdığı Yeniden Doğmak İçin Bir Bitki Çayı Alır mıydınız? Eren Cendey çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yeniden Doğmak İçin Bir Bitki Çayı Alır mıydınız?, hem bitkilerle mucizeler yaratan hem de yaralarını bitkilerle saran cesur Viola’nın ilham veren hikâyesini sürükleyici bir dille anlatıyor… Kocasını kaybetmiş bir kadının Paris sokaklarında geçmişin üstesinden gelme mücadelesini anlatan kitap 10 Ağustos’ta raflarda!

Viola Consalvi çiçeklerle, otlarla, yapraklarla ne yapacağını çok iyi biliyor. Hangisini neyle karıştıracağını, hangisini hangi sorunun tedavisinde kullanacağını… Mesela biraz lavanta gerginliği alır. Hatmi çiçeği özgüven ve iradeyi düzenler. Bach çiçekleri ise biten bir sevdanın ardından en güzel devadır. Hepsi gereken miktarda olmalı, gerektiği kadar içilmeli…

Viola çok sevdiği bitkilerden, şifalardan uzaklaşacak kadar yasta. Hayat ondan kocasını almış. Her şey katlanılmaz olduğunda nihayet gerekeni yapıyor. Kendini toplayıp üniversite yıllarını geçirdiği Paris’e, Montmartre’ın tepelerinde büyülü bir dünyadan kopup gelmiş gibi duran küçük aktara gidiyor. Burada hem bitkilerle mucizeler yaratıp etrafına faydalı olacak hem de acılarını sağaltacak. Bu güzel kokulu dünyada, cesur bir kadının Paris sokaklarında geçmişin üstesinden gelişine tanıklık etmeye var mısınız?  Peki siz olsaydınız ne yapardınız? Yeniden Doğmak İçin Bir Bitki Çayı Alır mıydınız?

edebiyathaber.net (7 Ağustos 2018)

Yorum yapın