“Çerkes Kızından Tarifler” yayımlandı

Mart 31, 2017

“Çerkes Kızından Tarifler” yayımlandı

1490864946_CERKEZ_KIZI_KAPAK_s__vamaSine Boran Art’ın Çerkes Kızından Tarifler adlı kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

1997-2013 yılları arasında İstanbul Rahmanlar’da annesiyle birlikte işlettiği Çerkez Kızı lokantasının sahibi Sine Boran Art’ın lezzetli tariflere yer verdiği kitabı Çerkes Kızından Tarifler.

Geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak yapılan yiyeceklerin halen varlığını sürdürdüğü önemli mutfaklardan biri olan Çerkes mutfağında hiçbir gıdanın ziyan edilmemesi ilkesiyle ilginç yemek tarifleri ortaya çıkıyor. Ölçülü tüketime dayanan bu mutfakta, kendine has pişirme tekniklerinin yanı sıra yiyeceklerin bol olduğu zamanlarda kışın tüketmek üzere kurutma, tuzlama, tütsüleme, konserve ve soğutma gibi saklama yöntemleri de kullanılıyor.

Kafkasların zengin kültürü ve özgünlüğünü taşıyan Çerkes mutfağının ideal tarifleri Çerkes Kızından Tarifler kitabında bir araya getiriliyor. Kitapta büyük bir kısmı aile büyüklerinden, Kafkasya’daki dostlardan derlenen denenmiş tarifler için eski araçlar, bulunması zor malzemeler yerine alternatifler de öneriliyor.

Yemek kitabında çorbalar, et ve sebze yemekleri, hamur işleri, ekmekler, soslar, pastalar, içecekler ve tatlılara uzanan geniş bir yelpazedeki tariflere yer veriliyor. Çerkes Kızından Tarifler kitabında her ruh haline uygun, her damak zevkine hitap eden tatların yanı sıra lezzetli yemek yapmanın sırları da okurlara aktarılıyor.

edebiyathaber.net (31 Mart 2017)

Yorum yapın