Çerçi Sanat’ın 6. sayısı çıktı

Nisan 16, 2015

Çerçi Sanat’ın 6. sayısı çıktı

cerci-6Çerçi Sanat e-dergisinin altıncı sayısı 15 Nisan’da okuyucuyla buluştu. Derginin bu sayıdaki dosya konusu “Görmek”.

Sadece internet üzerinden yayın yapan Çerçi’nin bu sayısında okurlarını sürprizler bekliyor. Hem site tasarımını hem de dosya konseptini değiştiren Çerçi yeni tarzıyla okuruyla buluşmayı bekliyor.

Çerçi Sanat yayınladığı her metni metne ait ilüstrasyonla yayınlanarak sanatta paralel okumalar yapmanın imkanlarını arıyor. Bu imkanları internetin olanaklarıyla birleştirmeye çalışan Çerçi, bu güne kadar daha çok edebiyat alanında dosyalar hazırladı. Şule Gürbüz, Hüseyin Kıran, Faruk Duman gibi yazarları dosya konuğu olarak ağırlayan derginin Tiyatro Özel ve günümüz genç kadın yazarlarını incelediği birer dosya konusu daha var.

Olanakları ölçüsünde sanatın edebiyat dışındaki alanlarına da dokunmaya çalışan Çerçi’nin önceki sayılarında müzik, sinema ve tiyatroyla ilgili metinler de yayınlandı. Bunun yanında sitede çeşitli tiyatro oyuncularının seslendirdiği radyo tiyatrosu örnekleri bulmak da mümkün.

Çerçi Sanat günümüze çok da uzak olmayan bir geçmişte Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasının neredeyse her yerinde görülmüş çerçilerin mirasını devralıyor. Kasabadan aldığını köyde, köyde aldığını kasabada takas eden bu ahir zaman gezginlerinin yaptığını internet üzerinden yapmaya çalışıyor. Aynı kolektif ruhla sanat üstüne kafa yoran ya da sanata gönül veren herkesi bu süreçte birlikte yürümeye çağırıyor.

İletişim

[email protected]

Facebook

Twitter

edebiyathaber.net (16 Nisan 2015)

Yorum yapın