Cennetin gerçek sahipleri kimler?

Kasım 17, 2017

Cennetin gerçek sahipleri kimler?

Şafak Okdemir’in yeni romanı Cennetin Sahipleri, 10 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ödüllü illüstratör, yazar Şafak Okdemir, yeni kitabı Cennetin Sahipleri’nde, insan eliyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan harikulade bir cenneti, cennetteki hayatını, hiç unutamadığı anılarını ve bu eşsiz toprakların gerçek sahiplerini anlatıyor.

Yirmi yılı aşkın bir süre önce, gözlerden uzak, doğayla iç içe yeni bir yaşam sürme umuduyla İstanbul’dan Türkiye’nin cennet köşelerden birine yerleşen Okdemir’in, anı-roman türündeki bu sürükleyici eseri, okurlarını, büyük kentlerin kargaşasından uzaklaşmaya çalışan doğa sevdalısı insanların cesur ve ilham verici hayat mücadelesine ortak ediyor.

Işık Ülkesi’nin düşleri süsleyen cennet topraklarını adeta bir günce tadında kağıda döken Şafak Okdemir’e, yazın serüveni boyunca, elinde kalemiyle minik fare Tanci eşlik ediyor. Olağanüstü görsel kompozisyonlar yaratmadaki ustalığını bu kez, duru bir anlatı oluşturmada konuşturan yazar, Akdeniz’deki bu cennet parçasını tehdit eden unsurları bir bir açığa çıkarıyor.

Büyülü bir cennetin, kısacık zamanda, kendi sakinlerinin eliyle nasıl bir cehenneme dönüştüğünü gözler önüne seren Okdemir, kitapseverleri, dostlarıyla birlikte verdiği zorlu mücadelenin hikâyesiyle buluşturarak, cennetin ve onun sahiplerinin sesi, nefesi oluyor.

Dünyamız bir cennet. Cennetin sahipleri ise o güzelliğin bekçileri.
Cennet kollarını açıp bir hayat sunduğunda hiçbir karşılık beklemez. Yalnızca görülebilmeyi ister.
Cehennemse, insan eliyle kurulur. Üstelik cennetin kalbinin tam ortasında…

edebiyathaber.net (17 Kasım 2017)

Yorum yapın