Cazdan İmgeler, Şehirden Sesler sergisi Instagram’da

Temmuz 20, 2017

Cazdan İmgeler, Şehirden Sesler sergisi Instagram’da

Akbank Caz Festivali 27. yılında, caz ve sanatı bir araya getiren Cazdan İmgeler, Şehirden Sesler projesine ev sahipliği yapıyor. Bant Mag. dergisinin küratörlüğünde seçilen ve farklı disiplinlerde üretim yapan 21 sanatçının eserlerinden oluşan sergi, 17 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri arasında Akbank Sanat’ın Instagram hesabı üzerinden takip edilebilecek.

İllüstrasyon, kolaj, video, vitray, tasarım, fotoğraf gibi farklı ifade biçimleri üzerinden “Şehrin Caz Hali”ne sanatsal bir bakış sunulan projede birbirinden önemli isimlerin eserleri yer alıyor.

Cazdan İmgeler, Şehirden Sesler projesinin yabancı sanatçılarından Caleb Neelon, Amerika’nın duayen grafiti sanatçılarından ve yazar. Daha önce İstanbul ve Hatay’da mural çalışmalarında bulunan Neelon, grafiti üzerine yazdığı kitaplarla da tanınıyor. Projenin diğer yabancı konuğu ise müzik grubu Dengue Fever ile Türkiye’yi birçok kez ziyaret etmiş olan Senon Williams. Projede, Türk caz ve rock müziğinin önemli figürleri Ceylan Ertem, Korhan Futacı, Yasemin Mori ve Berke Can Özcan projede birbirinden farklı üretimleriyle yer alıyorlar. Sergide ayrıca Sadi Güran, Murat Palta, Berkay Dağlar, Burak Dak ve Naz Tansel gibi illüstrasyon dünyasının önemli isimlerinin, Asuman Tanyaş, Levent Aygül, Pınar Akkurt, Merve Kılıçer, Aylin Güngör, Merve Özarslan, Meltem Şahin, Faruk Geyran, Ceren Bülbün gibi vitray, fotoğraf, kolaj, baskı, video ve tasarım gibi alanlarda üretimde bulunan isimlerin de eserleri bulunuyor.

Detaylı bilgi için: www.akbanksanat.com

edebiyathaber.net (20 Temmuz 2017)

Yorum yapın