Castro’dan tarihi bir siyaset felsefesi

Şubat 14, 2020

Castro’dan tarihi bir siyaset felsefesi

Zeynep Tütüncü Güngör’ün yayıma hazırladığı, Fidel Castro’nun yaşamını anlatan Bazı İnsanlar Varlıklı Olsun Diye Neden Diğerleri Yoksul Olmak Zorunda? Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Geçmişten günümüze toplumların en büyük mücadelesi özgürlük, adalet ve eşitlik kavramları üzerine kuruldu. Bağımsızlığını kazanan toplumlarla ve halkları uğruna ölümü göze alan cesur liderlerle yeniden yazılan tarihte, efsaneleşen isimlerinden biri oldu Fidel Castro. Tartışmaların ve direnişin odağında geçen 90 yıllık yaşamını Küba Devrimi’ne ve Küba halkına adayan lider; yenilgileri, kararlılığı ve zaferleriyle hafızalara kazandı.

Fidel Castro’nun yaşamını anlatan, bakış açısının ve vizyonunun günümüze yansımasını ele alan, Zeynep Tütüncü Güngör’ün yayıma hazırladığı Bazı İnsanlar Varlıklı Olsun Diye Neden Diğerleri Yoksul Olmak Zorunda? Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

“Bir soyguncunun veya bir katilin yönetiminde, dürüst kişilerin yeri ya mezar ya hapistir…”

Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro, 20. yüzyıla damgasını vuran bir figür oldu. Uzun yıllar halkların eşitliği uğruna verdiği mücadele ve bu yoldaki adımları hep konuşuldu, zaman zaman eleştirildi. Devrimin simgesi olarak adeta ölümsüzleşti.

Fidel Castro halkın, işçi sınıfının ve ülkesi uğruna çalışan tüm emekçilerin yanında durdu. Bağımsız bir ülke hayali ile sosyalist bir yönetim kurdu. Dünya sahnesinde büyük bir güç olan ABD’yi karşısına alırken eğitim, sağlık ve mülkiyet alanındaki reformlarıyla Küba’yı baştan yarattı. Fidel Castro’nun devrim adımlarındaki vizyonu ve düşünceleri bugün hâlâ halklara, politikacılara ve tüm insanlığa ışık tutmaya ve bambaşka bir bakış açısı kazandırmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (14 Şubat 2020)

Yorum yapın