“Can’lı Kitap Günleri” PITIRCIK’ı sahneye taşıyor

Nisan 12, 2012

“Can’lı Kitap Günleri” PITIRCIK’ı sahneye taşıyor

30 yılı aşkın bir süredir çocuklar için kitaplar yayımlayan Can Çocuk Yayınları ile Kumbaracı50 Çocuk işbirliği ile her yaştan çocuklar için düzenlenen “Can’lı Kitap Günleri” nisan ayında, yediden yetmişe herkesin sevgilisi PITIRCIK’ı sahneye taşıyor.

Çocuklara tiyatroyu sevdirmenin yanı sıra, özellikle tiyatroya gitme alışkanlığını da kazandırmak amacıyla her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek etkinliklerde, Can Çocuk Yayınları’ndan seçilen bir öykü kitabının birkaç öyküsü ya da bir çocuk romanının bölümleri okunuyor ve aynı anda da sahneleniyor. 

Ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklerde amaç, çocuklara yalnızca eseri okumak yerine, eserin dünyasından karakterleri oyun yoluyla tanıtmak, dinledikleri eseri kukla, nesne ve benzeri materyallerle o anda zihin dünyalarında canlandırabilmelerini sağlamak. Aynı zamanda çocuk edebiyatı için eserler veren yazarlarımızla çocukları bir araya getirmek…

Daha önce Sevim Ak, Can Göknil ve Behiç Ak’ın öykülerinden uyarlanan oyunları sahneye taşıyan, aynı zamanda yazarlarla çocukları da bir araya getiren “Can’lı Kitap Günleri”, sezonun son oyunu 22 Nisan Pazar günü.

Ekim ayında, yeni sezonla birlikte “Can’lı Kitap Günleri” de devam edecek…

Tarih: 22 Nisan 2012 Pazar

Saat: 15.00

Yer: Kumbaracı 50 sahnesi – Kumbaracı Yokuşu no: 50 Beyoğlu/İst

Yorum yapın