Can Yayınları’ndan yeni bir yayın formatı: Minikitap

Kasım 12, 2015

Can Yayınları’ndan yeni bir yayın formatı: Minikitap

minikitapYaratıcı baskı formatları açısından farklılıklara alışkın olmayan yayıncılık sektöründe, son yılların belki de en etkili tartışması “Basılı kitap mı, e-kitap mı?” başlığını taşıyordu. Kitap kokusunu sevenlerle teknoloji çağına doğanları karşı karşıya getiren bu başlığa eklenebilecek üçüncü seçenek Can Yayınları’ndan geldi: Minikitap.

Can Yayınları tarafından format hakları satın alınan Minikitap, basılı kitapları e-kitap kadar kolay okunur ve taşınır hale getiren bir konsepte sahip: Kitaplar, Avrupa’nın 150 yıllık matbaası Jongbloed BV tarafından Hollanda’da, bu baskılar için özel üretilen Indoprint kağıdı ile uluslararası patentli Minikitap formatında basılıp ciltleniyor. Mürekkep, sayfa ve cilt tekniği, bu küçücük kitabı mucizevi bir buluşmayla rahat okunur kılıyor. Sayfa inceliği ustalıkla ayarlanan Minikitap, binlerce sayfalık bir kitabı bile cepte taşıyabilmeye olanak sağlıyor. Üstelik yazı karakterlerinin boyutları sıradan bir kitapla aynı büyüklükte ve tüm kitapları ‘tam metin’ okumak mümkün.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Kitap Fuarı Can Yayınları standında ilk kez tanıtılan Minikitap, okurlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Şeker Portakalı, Simyacı, Dava, İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar, 1984 ve Zorba gibi kült eserlerle başlangıç yapan seri, çok kısa süre içinde geniş bir yayın yelpazesine sahip olacak. Bugün itibariyle tüm kitabevleri ve zincir mağazalara dağıtımı başlayan Minikitap’ı, kendine özel standıyla tüm kasa yanlarında görmek mümkün olacak.

edebiyathaber.net (12 Kasım 2015)

Yorum yapın