Can Yayınları’ndan e-kitapta kader değiştirecek manifesto!

Aralık 30, 2014

Can Yayınları’ndan e-kitapta kader değiştirecek manifesto!

e-kitapTürkiye’de yayımlanan ilk elektronik kitabın sahibi Can Yayınları, bu konudaki öncü rolünü sürdürerek bir ilke daha imza atıyor… Bu haftadan itibaren uygulanacak olan manifesto niteliğindeki karara göre, Can Yayınları etiketi taşıyan tüm e-kitaplar, basılı kitabın yarı fiyatına okura sunulacak!

Avrupa ve Amerika’da çağa ayak uydurarak teknolojik cihazlara sızan ve hızla büyüyen dijital yayıncılık, Türkiye’de hala tam olarak kabul görmüş değil… Okuma ve erişim kolaylığı sunan e-kitap teknolojisini Türk okurlardan uzak tutan en önemli iki sebepse fiyat politikası ve nitelikli eserlerin azlığı.

Tüm dünyada okuma oranlarını yükselten bu yeni yayıncılık anlayışının ülkemizdeki kaderini değiştirecek ilk karar Can Yayınları tarafından alındı. “Aynısının Yarısı!” sloganıyla duyurulan karara göre, bundan böyle Can Yayınları’ndan çıkan tüm e-kitaplar, basılı kitabın yarı fiyatına satışa sunulacak.

Yeni e-kitap fiyat politikasının, yayınevi için büyük bir fedakarlık değil, sadece doğru fiyatlandırma olduğunu ifade eden Can Öz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Yayıncılar olarak bugüne kadar okura e-kitap satın alması yolunda haklı bir gerekçe veremedik. Bence bu fiyat değişikliği, yayıncıların tamamının üzerine düşünmesi gereken bir özeleştiridir. Telif hakları ile sözleşmeler mani olmadığı sürece tüm basılı kitaplarımızı e-kitaba dönüştürmeyi hedefliyoruz. Düşüncenin önündeki engel ve tartışmaların arttığı bu dönemde, elektronik kitabın bağımsızlığını ilan etmesinin ayrı bir önemi olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple yayıncılığa korku salan bu süreci sonuna dek desteklemekte kararlıyız.”

Can Yayınları e-kitaplarına ulaşabileceğiniz adresler:

 www.dr.com.tr

www.idefix.com

www.babil.com

 TTNET Kitap

Google Play

edebiyathaber.net (30 Aralık 2014)

Yorum yapın