Can Göknil’den “Kurtçuğun Hayvan Bilmeceleri”

Ekim 27, 2016

Can Göknil’den “Kurtçuğun Hayvan Bilmeceleri”

kurtcugunCan Göknil’in okul öncesi yaş grubu için yazıp resimlediği “Kurtçuğun Hayvan Bilmeceleri” Uçanbalık etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kurtçuk oyun oynamayı çok seviyor.
Ona eşlik etmek ister misin?

Oyuncu kişiliğiyle dikkat çeken, bilmeceler eşliğinde kılıktan kılığa bürünen sarı elma kurdu sizleri neşeli bir gösteriye davet ediyor!

Kimmiş o dalda durup elde durmayan? Peki, ağır ağır yol alıp yükü üstüne bol alan? Ya da elde kayan suda parlayan? Sorular havada uçuşuyor, her biri eğlenceli bir bilmeceye dönüşüyor. Elma içindeki sarı kurt, okurları şaşırtmaktan vazgeçmiyor.

Sayısız ödülün yanı sıra 2015 yılında, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) Ödülü’ne aday gösterilen çok yönlü sanatçı Can Göknil‘in hazırladığı bu zamansız kitap, bilmece geleneğimizi çocuklara aktararak dilimizin zenginliğine vurgu yapıyor.

Küçük çocukların düşünme becerileri üzerine yapıcı etkileri bulunan Kurtçuğun Hayvan Bilmeceleri, Türkiye’nin uluslararası sanatçılarından Can Göknil‘in karakteristik desenleriyle bezeli sürprizli bir okuma deneyimi sunuyor.

O zaman sahne şimdi küçük Kurtçuğun!

edebiyathaber.net (27 Ekim 2016)

Yorum yapın