Çağnam Erkmen’in yeni öykü kitabı “Yok” raflarda

Ocak 21, 2015

Çağnam Erkmen’in yeni öykü kitabı “Yok” raflarda

yok çağnam erkmen kapakÇağnam Erkmen’in yeni kitabı “YOK”, Dedalus Kitap etiketiyle raflarda.

Kendine has üslubuyla yine kendine has bir tarzda oluşturduğu öykülerin toplandığı “YOK”, aşkın varlığını yadsıyan bir kitap. Güçlü karakterlerin, ama en çok güçlü kadın karakterlerin baş gösterdiği öyküler, aşkın olmadığını, olmaya meylettiği zamanlarda bile hastalıklı bir duygu olduğu ve insanı zayıflaştırdığı düşüncesinden yola çıkıyor. Usta işi gerçekliklerle bezenmiş bu kentli öyküler; kadın-erkek ilişkilerini, aşkı, sevgiyi, ihaneti, ihtirası, kibri ön planda tutuyor. Kimi zaman duyarlılıklarla dolu kimi zamansa oldukça sert bir üslupla eleştirel yaklaşım sergileyen Erkmen’in kitabında, kadını ve erkeği, yani kendinizi bulacaksınız.

Arka kapaktan:

“Makyajınızı silin. Ya da erkekseniz kravatınızı çıkarın. Kendinize bir kahve yapın. Kabul edin, her ne olursa olsun yalnızsınız. Hayatınızda kim ya da ne varsa, bu böyle. Çağnam Erkmen böyle söylüyor.

Koltuğunuza oturun. Elinizde kahve. Kitabı okumaya başlayın. Kadın-erkek ilişkileri. Aşk, hırs, tutku, ayrılık, kibir, sevgi, ihanet… Aslında bunların hiçbiri yok. Aşk hastalıklı bir duygu. Çağnam Erkmen böyle söylüyor. İkna oluyorsunuz. Bu etki, sadece içerikle ilgili değil tabii. Üslup, teknik, biçim, oluşturulan gerçeklik usta işi. Karakterlerin sarsıcı yaşamlarıyla kendinizinkini karşılaştırın. Bu kentli öykülerin karakterleriyle çok da farkınız yok. Kırılmayın. Sadece dikkat edin. Öykülere. Dikkatli okuyun onları. Aşk yok.”

Çağnam Erkmen, İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İTÜ’de okudu. İlk öykü kitabı “Aniden ve Hepsi Birden” 2009’da yayımlandı. Natama Dergisi ve çeşitli internet sitelerinde öykü ve yazıları yayımlandı. “YOK”, yazarın ikinci öykü kitabıdır.

edebiyathaber.net (21 Ocak 2015)

Yorum yapın