“Çağdaş Sanat: Giriş – Gelişme – Süreç” semineri 12 Mayıs’ta çevrimiçi olarak başlıyor

Mayıs 8, 2020

“Çağdaş Sanat: Giriş – Gelişme – Süreç” semineri 12 Mayıs’ta çevrimiçi olarak başlıyor

Arter, Sena Başöz’ün 12 Mayıs’ta başlayacak “Çağdaş Sanat: Giriş – Gelişme – Süreç” başlıklı dört haftalık seminerini çevrimiçi ortama taşıyarak Öğrenme Programı’nın uzun soluklu programlarına devam ediyor.

Katılımcılara çağdaş sanat yapıtlarını yorumlarken kullanabilecekleri eleştirel ve yaratıcı araçlar sunmayı amaçlayan seminer, 12 Mayıs Salı akşamı başlayarak dört hafta boyunca her Salı 19:00–20:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Arter Öğrenme Programı’nda yer alan ve yıl boyunca farklı içerik ve yaklaşımlara odaklanan uzun soluklu süreçler, COVID-19 salgını nedeniyle kamu sağlığını korumak için toplumun bir bölümünün evlerine kapandığı bu günlerde, çevrimiçi ortama taşınıyor.

Sena Başöz tarafından verilen dört haftalık çevrimiçi Çağdaş Sanat: Giriş – Gelişme – Süreçsemineri, çağdaş sanat dünyasının aktörlerini, terim ve kavramlarını tanıtarak başlayacak. 20. yüzyılın temel tartışmalarına zemin oluşturan hazır nesne kullanımı, kavramsal sanat, minimalizm, Fluxus gibi farklı sanatsal tavır ve akımlar, yapıtlar üzerinden ele alınacak. Arter Koleksiyonu’nda yer alan yapıtlardan bir seçkiyi de barındıran örneklerle; sanatçının değişen rolü, yapıt ve izleyici arasındaki ilişkinin dönüşümü, süreç odaklı ve katılımla şekillenen sanat pratikleri aracılığıyla tartışmaya açılacak. Katılımcıların katkı ve sorularıyla şekillenecek seminer, çağdaş sanat yapıtlarını yorumlarken başvurulabilecek eleştirel ve yaratıcı araçlar sunmayı amaçlıyor.

Çağdaş Sanat: Giriş – Gelişme – Süreçsemineri 12, 19, 26 Mayıs ve 2 Haziran 2020 Salı günleri, 19:0020:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Dört hafta sürecek seminere katılmak için [email protected] adresi üzerinden kayıt yaptırılabilir.

SENA BAŞÖZ HAKKINDA

İstanbul’da yaşayan görsel sanatçı ve yönetmen. 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisansını, 2010 yılında Bard College Film ve Video Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Son dönem sergileri arasında DEPO İstanbul’daki kişisel sergisi Hafiflemeye Dair, Hamburger Bahnhof’taki Studio Bosporus, Tokyo Metropolitan Müzesi’ndeki Sessiz Diyalog, 13. Sharjah Bienali İstanbul Projesi Bahar ve Memphis Gallery, Linz’de Lisa Truttman ile gerçekleştirdiği sergi yer alıyor. Filmleri, Cannes Film Festivali, Crossing Europe, Jihlava IDFF ve Gran Paradiso gibi pek çok festivalde gösterilen Başöz, Cité Internationale des Arts, Paris’te, Atelierhaus Salzamt, Linz’de ve Delfina Foundation Londra’da misafir sanatçı programlarına katıldı.

Bilgi için:         arter.org.tr

Adres:  Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

Tel:      0212 708 58 00

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2020)

Yorum yapın