“Çağdaş Hikayeler” sergisi 16 Ağustos’ta açılıyor

Ağustos 10, 2016

“Çağdaş Hikayeler” sergisi 16 Ağustos’ta açılıyor

1470420185_cagdashikayeler2_gorsel142 Maslak Art!SPACE Gallery, 16 Ağustos – 16 Ekim 2016 tarihleri arasında Çağla Cabaoğlu Gallery seçkisinde yer alan sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. “Çağdaş Hikayeler” seçkisinde 26 sanatçının 60’a yakın eseri yer alıyor.

“Çağdaş Hikayeler” sergisinde; Kerem Ağralı, Nadide Akdeniz, Rengin Altınalmaz, Hasan Araptarlı, Fulya Asyalı, Necip Baykara, Beyza Boynudelik, Kurt Bullend, Uğur Çakı, Güneş Çınar, Hakan Çınar, Gökhan Deniz, Evren Erol, Serpil Kapar, Fatmagül Karadeniz, Hakan Bilal Karakaya, Hakan Kırdar, İlke Kutlay, Levent Morgök, Barış Sarıbaş, Rüchan Şahinoğlu, Varol Topaç, Gökte Tunç, Ayla Turan, Olgu Ülkenciler ve Gülce Yelken’in eserleri yer alıyor.

“Çağdaş Hikayeler” Hakkında

Çağdaş Hikayeler sergisinde; sanatçıların tarihsel, kültürel, mitolojik, lirik ve/veya politik temalarla ilişkilerini/ilgilerini ortaya koymaya çalışan bir seçki oluşturuldu. Böylece farklı yaş, cinsiyet, etnisite ve kültür gruplarından gelen ve farklı medium’larla iş üreten sanatçıların bu biraradalığıyla, birbirinden farklı ve değişik hikayeler görünür kılınmaya çalışılacak. Yer yer güncele dair hala taze olan hikayeler yer yer de tüm zamanların insanoğlunun yaşamında yer edinen temel hikayelerinin ele alınacağı sergi, böylece yaşamlarımızı şekillendiren bu olguları mercek altına alacak. Bazen bu hikayeler içsel bazen de dışsal bir etki yaratabilir, bu da sanatçıların, olguların birbirini etkileyen ikili rolü üzerinde düşünme pratiklerini gösterecek. Çağdaş Hikayeler 2 sergisi ‘Parça bütüne eşittir’ ilkesine bağlı kalarak Türkiye’de çağdaş sanat ve kültüre dair bir örneklem sunmayı hedefliyor. @Fırat Arapoğlu

Açılışı 16 Ağustos Salı günü yapılacak olan “Çağdaş Hikayeler” adlı sergi 16 Ekim 2016 tarihine kadar 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de görülebilir.

edebiyathaber.net (10 Ağustos 2016)

Yorum yapın