“Buz ve Ateşin Şarkısı” ile “Kalp Atışı’nın Öyküsü” Episode Dergi’de buluştu

Ağustos 18, 2017

“Buz ve Ateşin Şarkısı” ile “Kalp Atışı’nın Öyküsü” Episode Dergi’de buluştu

Dizi kültürü dergisi Episode Dergi’nin 5. Sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Türkiye’nin tek dizi kültürü dergisi Episode Dergi, bir yanıyla alev alev, bir yanıyla buz gibi 5.sayısıyla karşınızda!

Episode’un bu sayısında “İktidar ve Ölüm Arasında: Game of Thrones” dosyasını ve Episode Yerli kısmında ise güzel ve yetenekli, “Ezberbozan” oyuncu Öykü Karayel’i çok özel karelerle ve  dopdolu bir sohbetle konuk ediyor.

Yabancı dizilere ayrılan Episode bölümünde,

Gelmiş geçmiş en güçlü, en çarpıcı, en sansasyonel dizilerden Game of Thrones’u ince ince işlediğimiz, akademik dokunuşlarla dizinin röntgenini çektiğimiz “İktidar ve Ölüm Arasında” başlıklı dosya kapsamında;

Game of Thrones oyuncularından 7.sezon ipuçları Episode’da; Aidan Gillen (Petyr Baelish), Liam Cunningham (Ser Davos), Rory McCann (Sandor Clegane, “Tazı”), Daniel Portman (Podrick Payne),  Isaac Hempstead (Bran Stark) ve John Bradley (Samwell Tarly) konuğumuz.

Dibine kadar aykırı, alabildiğine kötü ama Jamie ve Tyrion gibi istisnalarıyla şaşırtıcı bir aile: Lannister Ailesi; Esra Koçak’ın psikanaliziyle Episode’da.

Deniz Turgay, GoT evreninde hep bastırılmaya çalışılan ama gücün ve direnişin kalesi olan kadınları yazdı: “Ortaçağın Modern Kadınları”

Peki ya erkekler? Delisinden akıllısına, erilinden hadımına, dürüstünden oyuncusuna “Game of Thrones’ta Erkekliğin Çok Yüzlü Halleri”, Cenk Tan’ın kaleminden Episode’da.

Eh, son 2 sezondayız madem, gidenleri analım; Çağla Üren yazdı: “Kimler Geldi Kimler Geçti: GoT Mevtalarına Ağıt”

Game of Thrones’a dair yazılmış en çarpıcı yazılardan biri; dizide olan biteni gerçek dünya ekseninde değerlendiren Ezgi Özcan’ın “Kurgu, Hakikat, Siyaset” yazısı çok konuşulacak.

Game of Thrones bitiyor, peki “İnsanlık GoT’tan Sonra Ne İzleyecek?” Koray Sarıdoğan, dizinin spinoff planlarındaki son durumu yazdı.

Olur da Game of Thrones Türkiye’de çekilse kim kimi oynardı? Sektörün başarılı cast direktörlerinden Rabia Sultan Düzenli’den rüya takımı gibi kadro.

“Yedi Krallık’ta Hayatta Kalma Rehberi: Game of Thrones’a Ne Kadar Hâkimsin?” Testi çöz, bizimle paylaş, Episode Dergi’yi kazan!

Merakla beklenen, Marvel ve Netflix ortaklığının son harikası The Defenders, “Bir Anti-Takım” üst başlığıyla Melike Karakartal’ın kaleminden Episode’da.

Bitmedi; Jessica Jones karakterine hayat veren güzel ve yetenekli oyuncu Krysten Ritter, Episode Dergi’de Melike Karakartal’ın sorularını yanıtladı.

Konu crossover dizilere gelmişken dizi tarihinin en iyi buluşmalarını da “Dizi Tarihinin Unutulmaz Crossover’ları”nda derledik.

Dosya dışında;

“Big Ban, Özgürlük Anıtı’na Karşı”: Çok sevildiği için okyanusun öte tarafına uyarlanan İngiliz ve Amerikan versiyonu dizilere dair Gökhan Tosun’dan leziz bir inceleme.

Milyonları ekrana kilitleyen Netflix dizisi Narcos 1 Eylül’den dönüyor. Ufuk Kaan Altın dizinin dününü ve yarınını yazıyor: “Narcos’ta Sil Baştan: Ajan Peña, Cali Karteli’ne Karşı”

Yıllar sonra dönen David Lynch imzalı ekran efsanesi Twin Peaks, Murat Tırpan’ın incelikli kaleminde: “Hâla Yeni, Hâla Tuhaf ve Ürpertici”

Netflix’in yeni ve sarsıcı dizilerinden Ozark, senarist Pınar Bulut’un kıymetli kaleminden Episode’da: “Tam Cevapları Bulduğunda Sorular Değişirse…”

“Televizyon Tarihinin En Karanlık, En Kasvetli, En Üzücü Dizisi” başlığıyla Kaya Heyse’den sıkı bir The Leftovers incelemesi.

Çok sevildi, çok izlendi, yerli uyarlamasıyla çok konuşuldu, konuşulacak. “Shameless”, “Bize Benzemeyenle Empati Kurmak” başlığıyla Çağla Özden’in yazısında!

Fantastik Cadde ekibi Episode okurları için derledi: “Gözden Kaçırılmaması Gereken San Diego Comic Con 2017 Haberleri”

Noluyo.TV’den Nida Fındık, ferahfeza bir liste hazırladı: “Gökkuşağının Altında Bir Yerde: Depresyon Kovucu Diziler”

Yerli Dizilere Özel Episode Yerli Bölümünde

Kuzey Güney’den Kara Para Aşk’a, Muhteşem Yüzyıl’dan Kalp Atışı’na, canlandırdığı rolleriyle ezberleri bozan, az ama öz konuşan Öykü Karayel, Özlem Özdemir’in sorularını yanıtlarken Ozan Balta’nın objektifine poz verdi.

Ezel, Suskunlar, 20 Dakika gibi yerli dizi tarihinin en karakteristik işlerine can veren senaristler Pınar Bulut ve Kerem Deren, ders niteliğinde sohbetleriyle Episode’un konuğu oldular: “Kalemimin Ucunu Sivrilten, Yeni Bir Şey Söyleme Arzusu”

Yazımıza renk katan, aldığı beğeniyle yeni bölüm siparişleri hemen verilen 6 bölümlük polisiye TV filmi serisi Çember’in yönetmeni Abdullah Oğuz, senaristleri Gözde Yılmaz ve İbrahim Altun, Koray Sarıdoğan’ın sorularını yanıtladılar.

Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinden Zeynep Gürer ve Mert Gürer’den diziler ve dizi izleyicisi olmaya dair çok özel bir makale: “ ‘Boş Zaman’ Kavramı ve Diziler”

Deniz Özturhan, ilk sezonun ardından keyifle okunacak bir inceleme kaleme aldı: “Sezonun Tartışmaya Doyamadığımız Yerlisi: Fi”

Diziler ve müziklere dair tematik yazılarıyla arz-ı endam eden Yasemin Şefik’ten müthiş bir derleme “Şarkıcılıktan Oyunculuğa!”

Sosyal medya analiz şirketi Somera’dan Selin Karakartal’dan bu yazın Z raporu: “Yaz Ekranında Neler Oldu?”

**

Episode Dergi, 17 Ağustos’ta İstanbul’da, 18 Ağustos’tan itibaren tüm Türkiye’de dergi satan tüm gazete bayileri, kitapçılar, süpermarketlerde;

Online sipariş için dukkan.mylosyayingrubu.com’da ve cepte Dergilik uygulamasında.

episodedergi.com adresinde en güncel haber, inceleme, röportaj ve listeleri bulabilir, bizi Facebook-Twitter-Instagram’da @episodedergi adıyla takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (18 Ağustos 2017)

Yorum yapın