Büyük sanatçılar ve eserleri hakkında her şey

Şubat 11, 2019

Büyük sanatçılar ve eserleri hakkında her şey

Susie Hodge’un gotik dönemden günümüze görsel sanatın önde gelen sanatçılarını ve eserlerini yazdığı Sanat adlı kitabı İnkılâp Kitabevi’nden yayımlandı.

Sanat, dünyaca kabul görmüş sanatçıların eserlerini dönemin ruhunu kavrayarak anlamamızı sağlıyor.

Unutulmaz eserlerin hangi şartlarda doğduğunu ve sanatçıların bu eserleri hangi amaçla yarattıklarını anlatan Sanat kitabı, bilinen sanat eserlerinin bilinmeyen perde arkasını ve sanat eseri olarak anılmalarının nedenlerini açıklıyor.

Görsel sanatın 13. yüzyıldan 20. yüzyıla değişimi, gelişimi, etkili olan fikir akımları ve sanatçıların ilginç yaşam öykülerine yer verilen Sanat kitabı, okuyucuya sanat dünyasının kapılarını aralıyor.

Susie Hodge

University of London, Birckbeek’ten Sanat Tarihi alanında master derecesi almıştır ve Royal Society of Arts üyesidir. Aralarında Why Your Five Year Old Could Not Have Done That: Modern Art Explained (Thames & Hudson), 50 Art Ideas You Really Need to Know ve Gustav Klimt’in (Quercus) de bulunduğu sanat ve sanat tarihi üzerine pek çok kitap yazmıştır.

Arka Kapak Yazısı:

1300’lerin Gotik sanatıyla başlayıp 1960’ların Pop Art’ıyla sonlanan görsel anlamda büyüleyici bu kitap, dünyayı algılayışımızı şekillendiren en önemli ve etkili sanatçıların yaşamını ve sanatını keşfe çıkıyor.

Sanat, başlıca akımlara göre bölümlenmesi ve kronolojik olarak düzenlenmesiyle izlemesi ve anlaması kolay bir kitap.

Her sanatçının yaşamı, sanatı ve esin kaynakları ayrıntılı biyografileriyle inceleniyor.

Sanatın her dönemi dolu bir şekilde açıklanıyor ve bağlamına yerleştirilecek şekilde bir zaman cetveli yer alıyor.

Dünya ölçeğinde başlıca uluslararası sanat galerilerini ve sahip oldukları eserleri içeriyor.

Önemli sanat eserlerinin 100 tam sayfa reprodüksiyonunu sayfalarına taşıyor.

Bu kitap, Susie Hodge’un kavrayışıyla, yetkinliğiyle ve 100’den fazla yüksek kaliteli görselle dünyanın en büyük sanatçıları ve eserleri hakkında daha fazlasını bulmak isteyenler için kusursuz bir rehber.

Yorum yapın