“Bütün Bayraklara Karşı”: Yelkenler fora!

Temmuz 29, 2013

“Bütün Bayraklara Karşı”: Yelkenler fora!

Sebastiano Ruiz Mignone’nin yazdığı,  Delal Arya’nın çevirisi, Cem Güney Ceylan’ın resimleriyle 10 ve üzeri yaş grubundan okuyucularla buluşan Bütün Bayraklara Karşı, Can Çocuk’un yeni serisi “Korsanlar Güverteye”nin ilk kitabı.

Yeni bir maceraya atıldığında aklından korsan olmak geçmeyen Mongrad, kendini kalabalık mürettebatlı bir geminin kaptanı olarak buluyor.

Fransa’ya gitmek için kendine bir gemi arayan Mongrad, aslında bir berber ve dişçi… Kimsesiz bir çocuk olan Timmy Kid’le tanıştıktan sonra bütün hayatı değişiyor. Timmy Kid’le beraber bindikleri gemiye korsanlar saldırınca olanlar oluyor. Mongrad kendini korsan gemisi Atmaca’nın kaptanı olarak buluyor. İlk kitapta korsanların yaşadıkları maceralara başlarken aynı zamanda geminin mürettebatını da tanıyoruz.

“Korsanlar Güverteye” serisinin yazarı Sebastiano Ruiz Mignore, yıllarca edebiyat dersi verdiği Torino’da yaşıyor. Daha önce radyo, televizyon ve tiyatro için metin yazarlığı da yapan Mignore, 1996 yılında “The World of Children Ödülü”ne layık görüldü.

“Kara Anka’nın güvertesinde bir toplantı vardı. Mürettebat yeni kaptanını seçmeye çalışıyordu. İlk olarak lostromo söz aldı. Fakat konuşmasının sonunda ondan beklendiği gibi kendini değil, başkasını aday gösterdi. Kimi mi? Mongrad’ı tabii ki. Denizciler arasında büyük bir şaşkınlık yaşandı. Fakat asıl şaşıran Mongrad’ın kendisiydi. Sonuçta o sadece bir berberdi.”

edebiyathaber.net (29 Temmuz 2013)

Yorum yapın