Bursa 16. Kitap Fuarı devam ediyor

Şubat 23, 2018

Bursa 16. Kitap Fuarı devam ediyor

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi’nin destekleri ile hazırlanan Bursa 16. Kitap Fuarı devam ediyor. 17 Mart Cumartesi günü kapılarını açan Bursa Kitap Fuarı, 25 Mart Pazar akşamına kadar TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverleri bekliyor.

Bu yıl 390 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen Bursa Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 100 kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Aralarında Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Deniz Kavukçuoğlu, Yılmaz Özdil, Canan Tan, Yekta Kopan, Ataol Behramoğlu, Cemil Kavukçu, Arif Keskiner, Cemre Birand, Onur Saylak, Hikmet Anıl Öztekin, Ahmet Şimşirgil, Kemal Hamamcıoğlu, Aytül Akal, Murat Yetkin, Şükrü Erbaş, Behiç Ak, Haydar Ergülen, İlkay Marangoz, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Bahadır Yenişehirlioğlu, Mine Soysal, İhsan Eliaçık, Kahraman Tazeoğlu ve İsmail Saymaz’ın da bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşuyor.

27 Mart’ı Bir Panelle Kutluyoruz: Daha Fazla Edebiyat, Sinema ve Tiyatro !

Bursa Kitap Fuarı’nda TÜYAP tarafından Bursalı okurlar için 25 Mart Pazar günü saat 15.45’te oyuncu Onur Saylak ve gazeteci Bahar Çuhadar’ın katılımıyla tiyatro, edebiyat ve sinema üzerine “Daha Fazla Edebiyat, Sinema ve Tiyatro” söyleşisi gerçekleştirilecek.

Suat Derviş TÜYAP’ta Anılıyor

Türk edebiyatının güçlü kadın yazarlarından Suat Derviş, kadın yazını üzerine önemli incelemeleri bulunan yazar Nil Sakman’ın katılımıyla 23 Mart Cuma günü saat 15.30’da düzenlenen “Suat Derviş ve Hayatı” isimli söyleşide anılacak.

Nilüfer Belediyesi ile Bursa Etkinlikleri

Nilüfer Belediyesi, 24 Mart Cumartesi günü saat 17.00’de “Bursa’yı Araştırmak, Bursa’yı Yazmak: Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü” etkinliğinde Hacı Tonak’ın yönetiminde Fehmi Enginalp, Seblâ Arın ve Elif Acar Bilgin’i Bursalı okurlarla bir araya getirecek.

Çocuk ve Gençlik Etkinlikleri

Bursa Kitap Fuarı çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesi, Tekstil ve Sanayi Müzesi, Vakıf Kültürü Müzesi ve Enerji Müzesi’nin düzenlediği atölye çalışmalarında fuarın minik ziyaretçileri bir araya geliyor. Söyleşilerde ve imza etkinliklerinde ise Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Mavisel Yener, Aytül Akal, Sevim Ak, İlkay Marangoz, Hicabi Demirci, Koray Avcı Çakman ve daha pek çok değerli çocuk ve gençlik kitapları yazarı okurlarıyla buluşuyor.

edebiyathaber.net (23 Mart 2018)

Yorum yapın