Bursa 10. Kitap Fuarı açıldı

Mart 11, 2012

Bursa 10. Kitap Fuarı açıldı

Bursa'da, 265 yayın evi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen, 76 kültür etkinliği ve imza gününde 600 yazarın okurlarıyla bir araya geleceği ''10. Kitap Fuarı'' törenle açıldı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılışında, teması ''Bursa'yı Yazmak'' olarak belirlenen etkinliğe 265 yayın evi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığını belirterek, böyle bir organizasyonun Bursa'da düzenlenmesinden dolayı son derece gururlu olduklarını söyledi.

Fuar kapsamında, 76 kültür etkinliği ve imza günlerinde, 600'e yakın yazarın okurlarıyla bir araya geleceğini ifade eden Ersözlü, fuara yoğun ilgi beklediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından fuar, Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Kenan Kocatürk'ün kurdeleyi kesmeleriyle açıldı.

Açılış öncesinde 10. yıl anısına pasta kesildi.

Fuar kapsamında, Osman Can, Mustafa Armağan, Mehmet Emin Ay, Şamil Tayyar, Mehmet Altan, Okay Tiryakioğlu, Ahmet Günbay Yıldız, Bejan Matur, Gülten Dayıoğlu, Can Dündar, Ahmet Ümit ve Cüneyt Ülsever gibi isimlerin aralarında bulunduğu birçok çok yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.

Fuar, 17 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Yorum yapın