Burhan Sönmez, European Literature Festival ve PEN World Voices’a konuk oluyor

Nisan 19, 2016

Burhan Sönmez, European Literature Festival ve PEN World Voices’a konuk oluyor

burhan-sonmez-1024x672Burhan Sönmez, 2015 yılında İletişim Yayınları‘ndan Türkçe, 2016 yılında OR Books’tan İngilizce yayımlanan kitabı İstanbul İstanbul ile Londra’da European Literature Festival’in  ve New York’ta PEN World Voices Festival’in konuğu oluyor. 

Avrupa başkentlerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen ve 40’ın üzerinde etkinliğin bir parçası olarak her yıl Londra’da düzenlenen European Literature Night, genişletilmiş programı ile European Literature Festival (Avrupa Edebiyat Festivali) adıyla düzenleniyor.

30 ülkeden 50’nin üzerinde yazar ve şair, Londra’da ve İngiltere’nin çeşitli şehirlerinde 21 etkinliğe katılacak.

27 Nisan – 6 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşecek festivalde Burhan Sönmez konuklar arasında.

ELN 2016 YAZARLAR VİTRİNİ
British Library Conference Centre
11 Mayıs Çarşamba 2016 18.30-20.15
Festivalin en önemli etkinliği olan Yazarlar Vitrini ( Writers Showcase) Londra’daki British Library konferans salonunda yazarlarla söyleşiler ve çeviri konuşmalarını kapsıyor. Yazar ve dramaturg Kate Mosse’nin yapacağı açılış konuşmasının ardından kasım ayında yayıncılar tarafından önerilen 65 yazar arasından 2016 festivali için seçilen 6 yazar, European Literature Network’ün yayıncı ve direktörü Rosie Goldsmith ile sahnede canlı bir röportaj yapacak.

Burhan Sönmez’in İstanbul İstanbul’unun hapishane koğuşlarından Dorthe Nors’un çarpık ve hayal gücüyle algılanan Kopenhag sokaklarındaki alt üst olmuş yaşamlarına; Slovenyalı yazar Gabriela Babnik’in Ouagadougou, Burkina Faso’nun tozlu ovalarında geçen yasak bir aşkın baştan çıkarıcı hikayesine, Peter Velhest’in insan uygarlığını ve çöküşünü bir gorilin ağzından anlattığı duygusuz Belçikalı mizahına uzanan tartışmalar yapılacak. Hollandalı yazar Jaap Robben’in İskoçya ve Norveç arasında bir yerlerde konumlanmış uzak ve fırtınalı adasında dul bir kadın ve oğlunun acı dolu ilişkileri ve Alek Popov’un iki erkek kardeşin Bulgaristan ve New York arasında mekik dokuyarak uzun yıllar önce ölmüş babalarının gerçekten ölüp ölmediğini araştırmalarını anlatan tuhaf ve eğlenceli romanı da bu tartışmalara renk katacak.

Festival hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

PEN World Voices Festival

The New York Festival of International Literature
2005 yılından bu yana PEN American Center tarafından yürütülen, ifade özgürlüğü, edebiyatın erişilebilirliği ve uluslar arası edebi birliktelikler gibi kavramları temel alan organizasyon 25 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde New York‘ta gerçekleşecek.

NINETY MINUTES, THREE MINDS
Frederick P.Rose Auditorium, New York
29 Nisan 2016 18.30
Etkinlik üç yazarın diyalogları üzerinden ilerleyecek. Etiyopya kökenli İsrailli yazar Dalia Betolin-Sherman, Fransa’dan Andrei Makine ve Burhan Sönmez‘in diyalogları ile kayda değer bir buluşma.
Oturumu Maaza Mangista yönetecek.

LITERARY QUEST:WESTBETH EDITION
Westbeth Center for the Arts,New York
28 Nisan 2016 18.30
New York şehrinin en eski ve en büyük sanatçı topluluğu kapılarını salon okumaları ve tartışmalar için festival ziyaretçilerine açıyor.

Dalia Betolin-Sherman, Lorea Canales, Miriam Celaya, Alvaro Enrigue, Saleem Haddad, Yuri Herrera, Andrei Makine, Karim Miske, Mark Nowak, Alexandre Vidal Porto, Sussanna Reich, Fatima Shaik, Burhan Sönmez, Abdellah Taia, Jorge Volpi ve Klaues Wivel‘in katılımıyla zengin bir söyleşi.
Festival programı için tıklayın.

edebiyathaber.net (19 Nisan 2016)

Yorum yapın