Burcu Aktaş’a 6 soru | Can Öktemer

Haziran 8, 2018

Burcu Aktaş’a 6 soru | Can Öktemer

Hazırlayan: Can Öktemer

En son okuduğunuz kitabın adı nedir?  İzlenimlerinizi öğrenebilir miyiz?

Gaye Boralıoğlu’nun Dünyadan Aşağı’sını okudum. Romanın atmosferini ve patetik karakterini çok çok beğendim. Zaten ilk kitabından bu yana takip ettiğim bir yazar Boralıoğlu… “Benim Yazarım” dediğiniz birinin yeni kitabı çıkıp da okuduğunuzda size sunduğu dünyada mutlu, mutsuz, hüzünlü, heyecanlı olmak kadar güzel bir şey var mı… Dünyada Aşağı’da  Hilmi Aydın’ın yanında dolandım durdum birçok farklı duyguyla…

 

Son okuduğunuz kitapta, en beğendiğiniz cümle ya da alıntı nedir?

Boralıoğlu, Hilmi’nin ağzından evliliğini anlatırken karakterine söylettiği bir cümlenin altını çizmiştim. “Bazen hayret ediyorum, bugüne kadar nasıl sürdü diye. Esasında hayatı değil zamanı paylaşıyoruz.”

Yeni bir kitaba başlamadan önce arkadaşınızdan mı tavsiye alırsınız, kitap eklerinden mi yararlanırsınız yoksa tamamen sezgilerinizle mi hareket edersiniz?

Yayın dünyasını bizzat takip etmeyi seviyorum. Takip ettiğim için seçtiğim kitap çoktur, benden çok farklı ve fazla okuma tecrübesi olan arkadaşlarımın tavsiye ettiği kitapları da mutlaka okurum.

Keşke bu kitabı ben yazsaydım dediğiniz bir kitap var mı?

Yok. İyi ki yazan kişi yazmış da ben de okur olarak tadını çıkarmış diyenlerdenim sanırım ben.

Yazdıklarınızı ilk olarak ne zaman gün ışığına çıkardınız ve ilk kimlere okuttunuz?

Yirmi yaşların ortalarında dergilerde yayımlanmaya başladı yazdıklarım. Yazmak konusunda benden daha tecrübeli kim varsa etrafımda onlara okutmayı tercih ederdim.

 Belirli yazma alışkanlıklarınız var mı? Gürültülü bir yerde mi yoksa sessiz bir ortamda mı yazmaktan hoşlanırsınız?

Dışarda, çok fiyakalı olmayan mekanlarda çok rahat çalışıyorum. Çay bahçesi ya da eski kahvelerde… Ben orada çalışırken etrafımda akan sıradan hayat huzurlu hissettiriyor. Bir yandan da bu sevdiğim “küçük dünya”nın aslında içinde büyük hikâyeler taşıdığına tanık olmak beni cezbediyor. Küçüğün büyüklüğünü sevdiğim için sanırım seviyorum çay bahçelerini.

edebiyathaber. net (8 Haziran 2018)

Yorum yapın