Burak Aksak’tan yeni kitap

Kasım 19, 2019

Burak Aksak’tan yeni kitap

Burak Aksak’ın yeni kitabı Ben Orada Değildim Üstelik Siz de Yoktunuz, Küsurat Yayınları’ndan yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden:

Burak Aksak 2018 yılında yayımlanan ve uzun süre çoksatanlar listelerinde kendine yer bulan Leyla ile Mecnun romanının ardından bu sefer rotasını öykülere çeviriyor. Otuz altı öyküden oluşan Ben Orada Değildim Üstelik Siz de Yoktunuz okurunu, görmezden geldiği şeylerle yüzleşmeye, şehrin sokaklarında yer yer kahkahalar atacağı yer yer içinin titreyeceği bir yolculuğa davet ediyor!
Leyla ile Mecnun, Bana Masal Anlatma, Kara Bela, Ben de Özledim gibi dizi ve filmleriyle tanıdığımız Burak Aksak kitabın ön sözünde Ben Orada Değildim Üstelik Siz de Yoktunuz’u yazma nedenini şu sözlerle açıklıyor: “Bu kitap, kavgalı olduğum hayatla barış ma çabalarımın toplamıdır. Çocukluğum, ilk gençlik yıllarım, hatalarım, doğru bildiğim yanlışlarım, sahip çıkmaya çalıştığım umutlarım, sevdiklerim, kaybettiklerim var bu kitabın içinde.
Gerçekleşen hayallerimin şaşkınlığı, başarısızlık sandığım tecrübelerin utancı, hatırlayamadığım yüzler ve sesler gizli her satırında. Nerede doğduğum, ne okuduğum, neler yaptığım mühim değil. Bir sonraki kitaba kadar biyografim bu kitabın içindekiler kadar. Eski ve yeni öykülerimi biraraya getirerek tüm geçmişimi koyuyorum avuçlarına. Gerisi sana kalmış sevgili okur. Dilersen kitabı almadan önce incelerken burayı okur ve rafa gerikoyarsın —lafın gelişi tabii bu, yapma bunu— dilersen bir çırpıda tüm öyküleri okumaya çalışırsın, dilersen de bir kenara koyar, kafana estikçe açar okursun.”

Arka Kapak Yazısı:
“Ben bu dünyanın düzenini değiştirecek olanım. Kahramanlarınızı
öldürmeye geldim. Çünkü nerede bir kahraman
varsa orada zulüm de vardır. Zulmü meşrulaştırma çabalarıdır
tüm kahramanlık hikâyeleri. Kahramanlarınızı öldürün.
Ya da bırakın bunu sizin yerinize ben yapayım. Ama öncelikle,
fazla akbili olan var mı?”

Belki de hayat, bir şeylere yetişmeye çalışırken kaçırdığımız anların toplamıydı.Bir durup düşünsek yaşamın sırrına erecektik belki. Yahut kafayı sıyıracaktık kendimizi dinlemekten. Caddelerde gezinirken üzerimize üzerimize gelen insan selinde boğulmamak için saptığımız ara sokak denize çıkacaktı da, “Oh be,” diyecektik, “dünya varmış.” Hayatın kıymetini anlayacaktık ki deniz gördük diye. Sonra biz ne olduğunu idrak edemeden yol uzadıkça uzayacaktı da kendimizi bırakamayacaktık bir kenarda.Düşüncelerimiz, duygularımız, aşklarımız, ümitlerimiz ile yürüyecektik. Heyecan mı? Kim kaybetmişki biz bulalım heyecanı?Ümidimiz yeter bize. Hiç bilmediğimiz yerlere girecek, varlığından bile haberdar olmadığımız hayatlara dahil olacaktık. Görmezden geldiklerimizle göz göze gelecektik. Duymak istemediklerimizi bağıracaktı şehir. Karşılaştığımız durumlar bizi bazı bazı güldürürken bazı bazı içimizi titretecekti. “Ah be,” derken bulacaktık kendimizi.

İşte Burak Aksak’ın kaleme aldığı öykülerden oluşan Ben Orada Değildim Üstelik Siz de Yoktunuz’u okurken İstanbul’u bir binanın çatısından seyrediyor hissine kapılacak, birbirinden farklı karakterlerle oturup karşılıklı uzun uzun sohbet etmek isteyecek, daha önce kaçtığınız, görmezden geldiğiniz her şeyle yüzleşeceksiniz!

edebiyathaber.net (19 Kasım 2019)

Yorum yapın