“Dönmek Mümkün Olsa”: Buna Marc Levy ile tanışma da diyebiliriz!

Mart 22, 2013

“Dönmek Mümkün Olsa”: Buna Marc Levy ile tanışma da diyebiliriz!

Dönmek Mümkün Olsa, yapılan hataların ve yaşananların değiştirilmesi için sunulacak bir şansın hayaliyle yaşayanların kitabı… Yani hepimizin!

Levy’nin anlattıkları bugüne dek okuduğunuz en iyi maceralardan biri olarak kalmayacak, Fransa’dan tüm dünyaya ulaşan bir yazarın “en iyi” kitabında kaybolacaksınız.

New York Times’ın genç ve başarılı muhabiri Andrew Stilman gençlik aşkıyla yeni evlenmiş, bir yandan da hayatının en önemli haberinin izini sürmektedir. Ancak sabah koşusu için gittiği parkta bıçaklı saldırıya uğrayarak ağır yaralanır. Gözlerini açtığında zaman içinde iki ay öncesine gitmiştir, hem araştırmasını sona erdirmek hem de kendisine vahşice saldıran kişiyi bulmak için altmış günü vardır. New York’tan Buenos Aires’e kadar uzanan amansız yarış başlamıştır artık. Daha önce yaşadığı o altmış günü yeniden yaşamaya başladığında, kıskançlık ve intikam güdüleriyle onu öldürmek isteyecek insanların sayısının epeyce kalabalık olduğunu şaşkınlıkla fark eder. Peki kimdir saldırgan: Karısı Valérie mi, barda tanıştığı esrarengiz kadın mı, çocuğu elinden alınan aile mi, yoksa ve baş belası meslektaşı Olson mu?

Romanları kırk beş dile çevrilen ve milyonlarca satan Marc Levy, dünyada en çok okunan Fransız yazar unvanını yıllardır koruyor. Gerçekle kurguyu ustaca harmanladığı, tutku, aşk, heyecan ve gerilim dolu bu romanla, okuyucuyu Keşke Gerçek Olsa’dakine benzer bir maceraya sürüklüyor bir kere daha!

MARC LEVY

MARC LEVY, 1963 yılında Fransa’da doğdu. 17 yaşında Kızılhaç örgütüne katıldı, altı yıl boyunca gönüllü olarak hizmet verdi; bir yandan da Paris Dauphine Üniversitesi’nde öğrenimini sürdürdü. Yirmi üç yaşında ülkesinden ayrılıp ABD’ye yerleşti. Yedi yıl sonra, iki arkadaşıyla birlikte bir mimarlık şirketi kurmak üzere Fransa’ya geri döndü. On yıl boyunca bu şirketi yönetti. 40 yaşına yaklaştığı günlerde, oğluna anlattığı hikâyeleri kâğıda dökmeye karar verince ilk romanı Keşke Gerçek Olsa ortaya çıktı. Dünya çapında büyük bir başarı elde eden kitap, aylarca çoksatar listelerinin başından inmedi ve otuza yakın dile çevrildi. Yazarın ikinci romanı Neredesin? ilkini aratmayacak bir başarıyla çok geçmeden bir milyon satış rakamına ulaştı. 2003’te yayımladığı Sonsuzluk İçin Yedi Gün, Fransa’da 2003’ün en çok satan romanı oldu. 2004’te yayımlanan Gelecek Sefere; aşk, mizah ve masalsı öğelerle ördüğü romanlarının son halkası oldu. Levy, 2005’te Keşke Gerçek Olsa’nın devam romanı Sizi Tekrar Görmek’i yayımladı. Bir kısa metrajlı filmi de (La lettre de Nabila) bulunan yazar Londra’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (22 Mart 2013)

Yorum yapın