Bülbülü Öldürmek rahatsız ediyormuş!

Ekim 20, 2017

Bülbülü Öldürmek rahatsız ediyormuş!

Sabit Fikir’in The Herald Sun’a dayandırdığı habere göre, Harper Lee‘nin Amerika Birleşik Devletleri’nin güney eyaletlerinde yaşanan ırkçılığı konu edindiği Bülbülü Öldürmek adlı romanı, Missisippi’de bir lisenin müfredatından çıkarıldı. Gerekçe ise kitabın dilinin insanlara kendilerini rahatsız hissettirmesi!

Bülbülü Öldürmek‘i müfredatından çıkaran okulun müdür yardımcısı Kenny Holloway, söz konusu durumu ortaya çıkaran Sun Herald gazetesine şu açıklamada bulundu: “Kitap hakkında şikayetler aldık. Kitapta insanlara kendilerini rahatsız hissettiren kısımlar vardı. Aynı dersi başka kitaplarla da öğretebiliriz. Bu kitap okul kütüphanemizde halen mevcut ancak sekizinci sınıflar bu derste başka bir kitap kullanacak.”

Amerikan edebiyatının başyapıtları arasında sayılan ve Pulitzer Ödülü sahibi Bülbülü Öldürmek, Alabama’daki küçük bir kasabada, beyaz bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan siyahi bir adam üzerinden ırk eşitsizliğini anlatıyor. 40 milyon kopyadan fazla satan roman 1962 yılında sinemaya da uyarlanmış ve üç Oscar Ödülü kazanmıştı.

İşte, “Bülbülü Öldürmek”in yazılma hikayesi>>>

edebiyathaber.net (20 Ekim 2017)

Yorum yapın