Bülbülü Öldürmek, ABD’nin en sevilen romanı seçildi

Kasım 1, 2018

Bülbülü Öldürmek, ABD’nin en sevilen romanı seçildi

Harper Lee’nin unutulmaz klasiği “Bülbülü Öldürmek“, ABD’nin en sevilen romanı seçildi.

Kamusal Yayın Hizmeti televizyon ağının (PBS) düzenlediği ve milyonlarca okurun katıldığı oylamanın sonuçlarına göre, Bülbülü Öldürmek ABD’nin en sevilen romanı seçildi.

Ülke çapında 4.2 milyon okurun katıldığı ve altı ay süren anket sonucunda, Harper Lee’nin klasik romanı Bülbülü Öldürmek, final oylamasına aday gösterilen 100 kitap arasından ABD okurlarının en sevdiği kurgu eser olarak seçildi. 100 kitaplık oylama listesinde George Orwell, Mark Twain, John Steinbeck, Jane Austen ve Charlotte Brontë gibi isimlerin eserleri de yer alıyordu.

Harper Collins yayın grubundan Amy Baker, haberi heyecanla karşıladıklarını belirtti: “Bülbülü Öldürmek’in Amerika’nın en sevilen romanı olarak seçilmesi, bu kitabın Amerikan edebiyatının en değerli klasiklerinden biri olma vasfını daha da güçlendirdiğine inanıyoruz.”

1961’de Pulitzer Ödülü’ne de layık görülen Bülbülü Öldürmek kırktan fazla dile çevrildi ve dünya çapında 40 milyon kopyadan fazla satıldı. Çağdaş dünya klasiklerinin en önemlilerinden biri olan bu roman, korkunç önyargılarla ve ırkçılıkla zehirlenmiş Güney’de büyüyen bir çocuğun olağanüstü, dramatik ve sürükleyici hikâyesine odaklanıyor; vahşi adaletsizleri ve büyüleyici bir dünyayı, genç bir kızın gözünden inceliyor.

Harper Lee’nin etkileyici üslubuyla ürperten, “insani” vurgusuyla sarıp sarmalayan, Ülker İnce çevirisiyle Türkiyeli okurların beğenisini kazanan Bülbülü Öldürmek ve elli beş yıl sonra keşfedilen romanı Tespih Ağacının Gölgesinde Sel Yayıncılık tarafından yayımlandı.

edebiyathaber.net (1 Kasım 2018)

Yorum yapın