Bu yılın Oscar ödülleri kitaplara gidiyor!

Şubat 3, 2012

Bu yılın Oscar ödülleri kitaplara gidiyor!

2012 Oscar adayları açıklandığında kazananlar da belli oldu: Kitaplar!

Aday olan filmlerden 11’i kitaptan uyarlama. Bu filmleri görmeden önce kitapları okumak için acele etseniz iyi olur!

Aday filmler ve fragmanları ise şöyle: 

HUGO Yönetmen: Martin Scorsese, Eserin yazarı: Brian Selznick, Aday olduğu kategoriler: En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm, En İyi Görsel Efekt, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı.

 

EJDERHA DÖVMELİ KIZ (THE GIRL WITH DRAGON TATTOO)Yönetmen: David Fincher, Eserin yazarı:Stieg Larsson, Aday olduğu kategoriler: En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı.

 

DUYGULARIN RENGİ (THE HELP) Yönetmen: Tate Taylor, Eserin yazarı: Kathryn Stockett, Aday olduğu kategoriler: En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu.

 

SENDEN BANA KALAN (DESCENDANTS) Yönetmen: Alexander Payne, Eserin yazarı: Kaui Hart Hemmings, Aday olduğu kategoriler: En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo.

 

KAZANMA SANATI (MONEYBALL: THE ART OF WINNING AN UNFAIR GAME) Yönetmen: Bennet Miller,  Eserin yazarı: Michael Lewis, Aday olduğu kategoriler: En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Ses Miksajı.

 

MARILYN İLE BİR HAFTA (MY WEEK WITH MARILYN) Yönetmen: Simon Curtis, Eserin yazarı: Colin Clark, Aday olduğu kategoriler: En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

 

DEMİR LADY (THE IRON LADY: MARGARET THATCHER, FROM GROCER'S DAUGHTER TO PRIME MINISTER) Yönetmen: Phyllida Lloyd, Eserin yazarı: John Campbell, Aday olduğu kategoriler: En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Makyaj.

 

AŞIRI GÜRÜLTÜLÜ VE İNANILMAZ YAKIN ( EXTREMELY LOUD AND INCREDIBLY CLOSE) Yönetmen: Stephen Daldry, Eserin yazarı: Jonathan Safran Foer, Aday olduğu kategoriler:  En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu.

 

ALBERT NOBBS (ALBERT NOBBS: A NOVELLA) Yönetmen: Rodrigo Garcia, Eserin yazarı: George Moore, Aday olduğu kategoriler: En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Makyaj

 

KÖSTEBEK (TINKER, TAILOR, SOLDIER, SPY) Yönetmen: Thomas Alfredson, Eserin yazarı: John le Carre, Aday olduğu kategoriler: En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Müzik.

 

SAVAŞ ATI (WAR HORSE) Yönetmen: Steven Spielberg, Eserin yazarı: Michael Morpurgo, Aday olduğu kategoriler: En İyi Film, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı.

Kaynak: bookish.com

Yorum yapın