Bu romanda, İstanbullu yarı Rum yarı Ermeni Yeran var

Nisan 14, 2017

Bu romanda, İstanbullu yarı Rum yarı Ermeni Yeran var

Kuklacı - Talin Azar - KapakTalin Azar’ın ilk romanı “Kuklacı” Siyah Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kuklacı: Ölümsüz aşklara, mekanlara, tatlara ve temaslara dair bir roman 

Talin Azar’ın romanı, sizi İstanbul sokaklarında dolaştırırken, İstanbullu Rum’ların evlerine konuk ediyor, sohbetlerine katıyor, yemeklerini tattırıyor. Ve size, o mutfaklarda pişen yemeklerin kokusu, şarkıların ve ninnilerin hüzünlü tınısı eşlik ediyor.

Hayal ve gerçek, hüzün ve mizahın iç içe geçtiği Kuklacı’da 1900’lerden 2000’lere kadar uzanan zaman diliminde, İstanbullu yarı Rum yarı Ermeni Yeran’ın hayallerine, büyüklerinden duyduğu aile sırlarına, ailesinin geçmişine yaptığı  yolculuğa, tutkulu aşk hikayelerine, hiç konuşulmamış aile sırlarına tanık oluyorsunuz. Sayfalar arasında dolaşırken Mazhar Osman’la, Kör Agop’la, Cahide Sonku’yla tanışıyor, Şişli’nin, Tatavla’nın, Beyoğlu’nun, Boğaz’ın o eski günlerinde o güzel sokaklarını arşınlıyorsunuz.

Talin Azar kimdir?

1972 Adana doğumlu Talin Azar, Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunu. Murat Gülsoy’un yazım atölyesine üç yıl boyunca katıldı. 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı arasındaki batılılaşma döneminde toplumun ve özellikle gayrımüslimlerin yoğun kullandığı dış mekanlarla ve oradaki yaşantıları ile ilgili bir doktora tezi yazıyor. 

Kitaptan:

Kendi aklından duyduğu şüphe, başkalarının kendisinin hayalperest hatta deli olduğu düşünceleri de aklanıyordu böylece. Aslında Mazhar Osman’a acilen görünmesi gereken Stavro değil Cahide’ydi. Bu illetten kurtulacaktı.

edebiyathaber.net (14 Nisan 2017)

Yorum yapın