Bu romana dikkat: “Hep Hızlı Olur”

Nisan 9, 2018

Bu romana dikkat: “Hep Hızlı Olur”

Christopher Kloeble’nin “Hep Hızlı Olur” adlı romanı, İlhan Yabantaş çevirisiyle Cumartesi Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bir kardiyoloğun manikürlü parmakları ne kadar süresi kaldığını göstermişti. Fred’i elinden tutup doktorun arkalarından seslenmesine aldırış etmeden hastaneden ayrılmışlardı.
“Beş parmak çok kötü Albert.”
“Hayır, Fred. Beş parmak o kadar da kötü değil,” diye karşılık vermişti Albert.
“Gerçekten mi? Sende kaç parmak var? Ölmene kaç parmak kaldı?”

Tüm zamanını ansiklopedi okuyarak ve yeşil arabaları sayarak geçiren babasına babalık yapmak zorunda olan Albert, hiç tanımadığı annesini arıyor. Ona yardım edebilecek tek kişi, ne söylediğinin farkında dahi olmayan Fred. Ve o ölmek üzere!

Christopher Kloeble, zamana karşı savaşan Albert’ın hikayesini anlatırken hassas bir aile romanı ile eğlenceli bir yol romanını bir araya getirmeyi başarıyor.

“Etkileyici! Kloeble’nin sinematik bakış açısı ve canlı öykü anlatımı, okuru insani ve ahlaki değerlerle sarıp sarmalıyor.” – Publishers Weekly

Christopher Kloeble
Romancı, oyun yazarı ve senarist olan Christopher Kloeble 1982 yılında Almanya’da doğdu. German Creative Writing Program Leipzig’te eğitim aldı. İlk romanı Amongst Loners ile Juergen Ponto-Stiftung 2008’de En İyi İlk Roman ödülü aldı. Senaryosunu yazdığı Inclusion isimli filmi Prix Europa 2012’de En İyi Senaryo Ödülü’ne aday gösterildi. 2012’de yayınlanan Her Şey Hızlı Olur adlı romanı Amazon tarafından Entdeckt! Ödülüne layık görüldü.

edebiyathaber.net (9 Nisan 2018)

Yorum yapın