“Bu Resim Ne Anlatıyor?” serisinin üçüncü kitabı yayımlandı

Aralık 18, 2018

“Bu Resim Ne Anlatıyor?” serisinin üçüncü kitabı yayımlandı

“Bu Resim Ne Anlatıyor?” serisinin üçüncü kitabı “Günlük Hayat” İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kitap, 17. ve 18. yüzyıl ağırlıklı 131 resim üzerinden ev içlerindeki sıradan hayatlar, mutfaklar, yemek ve yatak odaları, sokak satıcıları, pazar yerleri ve eğlenceler ile okuyucuya farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Bu resim ne anlatıyor? Günlük Hayat” isimli kitapta, 17. ve 18. yüzyıl ağırlıklı günlük hayata dair resimler ele alınıyor. Sanat tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Zerrin İren Boynudelik ve Emine Önel Kurt tarafından hazırlanan kitap, yapıldıkları dönemin eğilimlerini ve düşünsel yapısını yansıtan resimlerdeki bir dizi imgeyi ve gizli ayrıntıları çözümlemeyi, ayrıntılarda gizli olanları bulmayı amaçlıyor.

“Bu Resim Ne Anlatıyor? Günlük Hayat”, ev hallerinden dönemin yeni alışkanlıklara, yenilip içilenlerden konserler ve düğünlere kadar 300 yıl öncesinin günlük hayatına ışık tutuyor. Kitapta resimler, “Ev Halleri”, “Yeni Tarzlar, Yeni Alışkanlıklar”, “Pazar Yerleri”, “Yemek Hazırlıkları: Mutfaklar”, “Yenilip İçilenler: Öğünler”, “Para Pul, Adalet Meseleleri: Hukukçular, Maliyeciler, Tefeciler”, “Kumaşa Şekil Verenler: Terziler”, “Şifa Veren mi, Şarlatan mı? Doktorlar ve Simyacılar”, “Satılık Aşklar: Genelevler”, “Bul Karayı Al Parayı: Sokak Eğlenceleri ve Şans Oyunları”, “Eğlenceli Zamanlar: Konserler ve Düğünler” ve “Resmin Resmi: Sanatı Satın Alanlar” olmak üzere toplam 12 başlık altında sınıflandırılıyor. Görsel belge olarak da kullanılabilen günlük hayat konulu resimleri inceleyen kitapta ayrıca terimlerin daha iyi kavranmasını kolaylaştırmak için hazırlanmış bir sözlük de bulunuyor.

“Bu resim ne anlatıyor?” serisi Erdem ve Alegoriler konularıyla yayınlanmaya devam edecek.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2018)

Yorum yapın