Bu kitap yıkanmayı sevmeyen çocuklara suyu sevdirecek

Nisan 3, 2018

Bu kitap yıkanmayı sevmeyen çocuklara suyu sevdirecek

Yazar Selen Somer ve çizer Nurten Deliorman imzalı “Pengu” serisinin beşinci kitabı Bu Koku Da Ne? 5 ve üzeri yaş grubu için Uçanbalık Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kitap çocuklara kişisel hijyen ve bakımın önemini keyifli bir öykü ile anlatıyor.

Uçanbalık Yayınları’nın çok sevilen serisi Pengu, temizlik alışkanlığını konu edinen yepyeni serüveni Bu Koku Da Ne? ile devam ediyor. Selen Somer’in yazdığı ve Nurten Deliorman’ın resimlediği Bu Koku Da Ne?, okul öncesi çağındaki çocuklara, kişisel hijyen ve bakımın sosyal ilişkiler üzerindeki etkisini anlatıyor.

Gözlerine su geldiği için yıkanmayı pek sevmeyen minik Pengu, her akşam banyoya girmemek için annesine türlü bahaneler uydurur. Birkaç gün yıkanmadan okula gidince, güzel başlayan bir günün sonuna doğru tatsız bir sürprizle karşılaşır. Kitap okuma saatinde, etrafında kötü bir koku olduğunu söyleyerek arkadaşları Pengu’nun yanına oturmak istemez. Pengu acaba kendisinden geldiği düşünülen kokunun kaynağını bulabilecek midir?

Pengu serisinin beşinci kitabı Bu Koku Da Ne?, çocukları hayvanlarla insanların uyum içerisinde yaşadıkları gerçeküstü bir dünyayla tanıştırarak onları hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.

Yazar Hakkında

Selen Somer, İstanbul’da doğdu. Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. İstanbul’da yaşıyor ve çocuk hikâyeleri yazıyor. Aynı zamanda anne ve babasını çok seven bir evlat; uzaklarda yaşayan kardeşini ve onun ailesini çok özleyen bir abladır. Çok sevdiği bir adamın eşidir. Baldan tatlı prenses Irmak ve aslan parçası kaymak Yunus’un annesidir. Çocuklarına hikâyeler okumaya, onlarla çikolata ve dondurma kaçamağı yapıp sohbet etmeye bayılır. Tüm çocuklar için düzgün bir Türkçeyle yazılmış ve çok güzel resmedilmiş kitaplar hazırlayabilmek en büyük arzusudur.

Çizer Hakkında

Nurten Deliorman, 1983’ te Urfa’da doğdu. Kütahya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Kitap resimlemeye yöneldi. Çocuk kitapları illüstrasyonlarının yanı sıra el yapımı oyuncaklar, özgün baskı ve resim çalışmaları yapıyor.

edebiyathaber.net (3 Nisan 2018)

Yorum yapın