Bu ağaç kendini merak ediyor

Ekim 10, 2018

Bu ağaç kendini merak ediyor

TRT Çocuk Dergisi için yazdığı masallarla tanınan Fatma Hazan Türkkol’un ilk çocuk kitabı “Kendini Merak Eden Ağaç”, Mümine Yeşilmen’in resimleri ve Beyan Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Okuluna deniz kenarına inen patikadan seke seke giden bir çocuğun ve nereden geldiğini bilmeden yeşermiş bir fidanın arkadaşlığıyla başlayan macera minik okurları çok heyecanlandıracak.

Sabırla beklenen günlerin kumrulu, güneşli, kırlangıçlı dostluğu okuyucuyu unutulmaz bir yolculuğa çıkartıyor. Bu masalda sesler, renkler, bilgiler ve doğa herkesin. Merak edilen bu dünyanın bilgisi de yine hepsinin. Bu haliyle kitap bireyselleşmenin arttığı ve paylaşmanın azaldığından şikâyet eden büyüklere de rengârenk bir masal kapısı aralıyor.

Kitaptan:

“Hâlbuki yine duyulmuş taş, toprak, minik çırpıların üzerinden geçen ayak sesi: “Hışırt hışırt hışı…”

Gerisi yok! Bir sessizlik!

Güneş bile dönüp bakmış patikaya, kırlangıç yolunu değiştirip gelmiş, kumru sanki de başka bir şeye bakıyormuş gibi yapıp göz ucuyla takip etmiş.

Ne olmuş? Bilmiyoruz! Ne olmuş?

Çocuk durmuş, kirpiğine değen saçını arkaya itmiş, gözleri ışıl ışıl eğilmiş, herkes dikkat kesilmiş…”

Fatma Hazan Türkkol:

1981 yılında İsviçre’de doğdu. Yakın Doğu Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ile Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans Programını tamamladı. Kıbrıs’ta bulunduğu süre içinde eğitim aldığı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı. TVNET, Yeni Şafak, On Haber Dergisi için muhabirlik yaptı. 2013 yılında İstanbul’a döndü. TRT Çocuk Dergisi ve Lokma Dergisi’nde metin yazarı ve editörlük görevlerini yürüttü. Çeşitli belediyelere dergi projeleri hazırlayarak hayata geçirdi. Şu sıralar Maltepe Üniversitesindeki İletişim Bilimleri Doktora Programından mezun olmak için tez çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Erdem Yayınları için kitap editörlüğü yapıyor. TRT Çocuk Dergisi için yazdığı 100’ün üzerindeki masala yenilerini eklemeyi sürdürüyor.

edebiyathaber.net (10 Ekim 2018)

Yorum yapın