Brian McClellan’dan “Kan Yemini”

Aralık 12, 2016

Brian McClellan’dan “Kan Yemini”

kan-yemini-3d-ondenBrian McClellan’ın “Kan Yemini” adlı romanı,  Cihan Karamancı çevirisiyle İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Kralların çağı sona erdi ve bu sonu ben getirdim.”

On dokuzuncu yüzyıl Avrupası’nda okurları için muhteşem bir dünya yarattı Brian McClellan. Kılıçtan baruta, monarşiden ulus devletlere geçişin hiç de kolay olmadığını anlatan Kan Yemini’ni Cihan Karamancı dilimize kazandırdı.

Epik fantazinin içine barutun, büyünün, savaşın ve aşkın eklendiği bir dünyada krallığın büyük bir darbeyle yıkıldığı bir günde başlıyor hikâye ve Kan Yemini, içine tanrıların, İmtiyazlı ve Damgalı denilen büyücülerin  girdiği kıran kırana bir yıkım savaşını anlatıyor.

Feldmareşal Tamas’ın soyluları giyotine gönderdikten sonra yapacak çok işi var. Bir ülkeyi yeniden diriltmesi ve pek çok düşmanla aynı anda baş etmesi gerekiyor. En güvendiği barut büyücülerinden başka elinde pek bir şey olduğu da söylenemez. Barut büyücülerinin en güçlülerinden biri olan oğlu Taniel’in kral yanlısı büyücülerle, ülkeyi yok etmeye gelen Kez ordusuyla ve öldürülmesi neredeyse imkânsız Predeiilerle baş etmesi gerekiyor. Uyanan tanrıları şimdilik biz size söylemeyelim bile…

Brandon Sanderson’ın edebi vârisi McClellan, “David Gemmel” En İyi İlk Yazar ödüllünü almış ve tıpkı Sanderson gibi, epik fantezi türünde kendi yeni büyü sistemini oluşturmasıyla ün yapmıştır. Teknolojiyle büyüyü birleştiren ilk kitabı Kan Yemini, fantastik bir dünyada barut ve mermileri kontrol edebilen büyücülerin macerasını soluksuz bir anlatımla okuyucuya sunuyor.

Serinin ilk kitabı Kan Yemini’nin ardından, Kızıl Kuşatma ve Güz Cumhuriyeti kitapları 2017’de okurlarıyla buluşacak.

edebiyathaber.net (12 Aralık 2016)

Yorum yapın