Bram Stoker Ödülleri açıklandı

Mart 6, 2018

Bram Stoker Ödülleri açıklandı

Korku Yazarları Derneği’nin (Horror Writers Association / HWA) düzenlediği Bram Stoker Ödülleri, geçtiğimiz günlerde Rhode Island’daki tarihi Biltmore Hotel’de gerçekleşen bir törenle duyuruldu.

Dernek başkanı Lisa Morton, “korkudan kara fantazyaya uzanan bir yelpazede pek çok yetenekli yazardan oluşan etkileyici bir aday listesi arasından seçim yaptıkları için heyecan duyduklarını” söyledi.

Edebiyat, sinema, kurgudışı ve şiir gibi farklı kategorilerde ödüllerin dağıtıldığı gecede; Christopher Golden Ararat ile roman dalında, Kim Liggett The Last Harvest ile genç yetişkin romanı dalında, Octavia E. Butler Kindred: A Graphic Novel Adaptation ile grafik roman dalında “üstün başarı ödülü” kazanırken, En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini adlı romanıyla dikkat çeken Grady Hendrix, 70’ler ve 80’lerdeki korku edebiyatına dair ilgi çekici analizler sunan Paperbacks from Hell: The Twisted History of ’70s and ’80s Horror Fiction ile kurgudışı dalında ödüle layık görüldü.

Kar Korkusu ve Teneke Adamlar gibi romanlarıyla  tanıdığımız Christopher Golden’ın roman dalında büyük ödülü alan Ararat’ının yakında İthaki Yayınları’ndan çıkacağının haberini de şimdiden verelim.

Kaynak: Sabit Fikir (6 Mart 2018)

Yorum yapın