“Bolbadim Günlükleri”nin son kitabı: “Kıyamet Kapısı”

Eylül 20, 2013

“Bolbadim Günlükleri”nin son kitabı: “Kıyamet Kapısı”

Aslı Tohumcu’nun, üç kitaptan oluşan “Bolbadim Günlükleri” dizisinin son kitabı olan Kıyamet Kapısı, Günışığı Kitaplığı’nca yayımlandı.8-12 yaşa hitap eden romanı Sedat Girgin resimledi. 

Dizinin ilk iki kitabı Kaya Çıkmazı’ndaki Okul ve Batık Şehrin İşaretinde iyilerle kötülerin sonsuz mücadelesinin bir parçası olmak zorunda kalan kahramanlar, bu defa da efsanelerle dolu, yabancı bir kentte zamanın tehlikeli koridorlarına giriyorlar. Sade ve akıcı anlatımıyla okurunu heyecan dolu bir maceraya ortak eden roman, hem Mardin’in etkileyici tarihinde ve sokaklarında dolaşmanın zevkini tattırıyor, hem de zaman ve kader gibi konularda düşünme fırsatı sunuyor. Meraklı okura yeni keşif alanları açan “Bolbadim Günlükleri” dizisinin 3. kitabı, kâşif ruhlu, macera sever okurları baykuş simgeli iyilerle, tarantula simgeli kötülerin zaman koridorundaki baş döndürücü mücadelesine tanıklık etmeye davet ediyor. 

İki arkadaş Fırat ve Süreyya, beklenmedik bir nedenle geldikleri yabancı kentte dolaşırken, sıradışı bir dükkâna girerler. Süreyya, dükkânın yılan gibi tıslayarak konuşan sahibi Lokman’dan ürkse de merakına yenilir ve eski bir kapıyı açarak gözden kaybolur. Kötülük savaşçıları Nhandular’la iyiliğin koruyucusu Otuslar’a ilişkin sırlarının ağırlığıyla iyice ezilen Fırat, Lokman’ın karşısında çaresizdir. Arkadaşına ulaşmak için, gizemler ve efsanelerle örülü kentte, bambaşka zamanlara açılan yeni kapılar bulmak zorundadır artık…

Aslı Tohumcu, 1974’te Leverkusen’de doğdu, çocukluğu Bursa’da geçti. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, muhabirlik yaptı, kitap ekleri çıkardı. Gündelik yaşamdaki şiddete karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan öyküleri 2003’te Abis adıyla yayımlandı. İkinci kitabı Yok Bana Sensiz Hayat 2006’da yayımlandıktan sonra çeşitli dillere çevrildi. Kadına yönelik şiddeti işleyen öykülerini topladığı Şeytan Geçti adlı kitabıyla son romanı Taş Uykusu 2010’da yayımlandı. Çocuklar için Üç, İkiii, Birr, Ateş! (2012) adlı öykü kitabını ve üç kitaplık “Bolbadim Günlükleri” dizisini (Kaya Çıkmazı’ndaki Okul, Batık Şehrin İşareti, Kıyamet Kapısı, Günışığı Kitaplığı, 2013) kaleme aldı. Radikal Kitap’ta da yazan Tohumcu, eşi ve kızıyla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (20 Eylül 2013)

Yorum yapın