Boğaziçi Üniversitesinin halka ‘Açık Ders’lerinde yeni dönem başladı

Ekim 10, 2018

Boğaziçi Üniversitesinin halka ‘Açık Ders’lerinde yeni dönem başladı

Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ Etkinlikleri kapsamında 2016 yılında başlattığı “Açık Ders” seminer dizisi, bilim ve toplum konuları meraklıları ile buluşmaya devam ediyor. Tamamı Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen ‘Açık Ders’ler, yeni döneminde yine dileyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak, Sarıyer Belediyesi iş birliğiyle Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, bu kez “Çocuk” ana teması ile gerçekleşecek. 

Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ Etkinlikleri kapsamında, 2016 Bahar döneminde BÜYEM (Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi) katkılarıyla bilimsel ve toplumsal konulara ilgi duyan herkese açık olan ‘Açık Ders’lerin yeni dönemi 9 Ekim’de başladı. Tamamı Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek derslerde, bu kez Çocuk ana teması etrafında; Çocukluğun Tanımı, Çocukluğun Tarihi, Çocuk ve Hikayeler, Çocuk ve Dil, Çocuk ve Oyun, Çocuk ve Müzik, Çocuk ve Ahlak, Çocuk ve Ebeveyn, Çocuk ve Anne konu başlıkları ele alınıyor.

9 Ekim saat 19.00’da başlayan yeni dönemin ilk dersi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Erdiller tarafından “Çocukluğun Tanımı: Tarihsel ve Toplumsal bir bakış açısıyla Çocuk ve Çocukluk” konusunda gerçekleşti. Erdiller bu derste çocuğu nasıl tanımladığımız ve çocuktan ne beklediğimiz sorularının yanı sıra, tarih boyunca ve toplumdan topluma çocuğun ve çocukluğun değişen tanımına, buna bağlı olarak çocukluğun toplum içinde ele alınış şekillerine yer verdi. 

Sarıyer Belediyesi iş birliğiyle Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek yeni dönem Açık Ders programında bu yıl içerisinde sırasıyla;23 Ekim’de Leyla Elbirlik’in “Çocukluğun Tarihi: Osmanlı ve Avrupa Tarihinde Çocuk Olgusu Üzerine Bazı Düşünceler” başlıklı semineri, 6 Kasım’da Feyza Çorapcı’nın “Çocuk ve Hikayeler: Birlikte Okumanın Gücü” semineri, 20 Kasım’da Belma Haznedar’ın “Çocuk Ve Dil: Erken Çocukluk Döneminde İkinci/Yabancı Dil Öğrenimi” semineri, 4 Aralık’ta Mine Göl Güven’in “Çocuk ve Oyun: Çocuk Oyununa Yetişkin Müdahalesi” semineri, 18 Aralık’ta Gaye Soley’in anlatımıyla “Çocuk ve Müzik: Yaşamın İlk Yıllarında Müzik” semineri yer alacak. 

Açık Dersler, 23 Ekim’den itibaren her on beş günde bir salı günleri, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde (Darüşşafaka Mah. Akgün Cad. No:1) saat 19:00’da devam edecek.

edebiyathaber.net (10 Ekim 2018)

Yorum yapın