Boğaziçi Caz Korosu Belçika’da birincilik aldı

Mayıs 4, 2016

Boğaziçi Caz Korosu Belçika’da birincilik aldı

Boğaziçi Caz Korosu Belçika Görsel2Dünya şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu, Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde Belçika’da katıldığı 64. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali’nde ülkemizi temsil ederek yarıştığı iki kategoride de birincilik ödülü aldı.  

Boğaziçi Caz Korosu, Belçika’nın Neerpelt kentinde 29 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 64. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali’nde sadece uluslararası festival ve yarışmalarda büyük başarı kazanmış koroların yer alabildiği karma gençlik koroları kategorisi ve serbest seri kategorisinde yarıştı. Dünyanın dört bir yanından seçkin bir jürinin değerlendirdiği koro her iki yarışmada da 100 üzerinden 90 puan üstü alarak Birincilik Ödülü ve “Cum Laude” unvanına layık görüldü. Koro, elde ettiği bu büyük başarı sonucunda 1 Mayıs’ta festivalin en önemli etkinliği olan “Kazananlar Konseri”nde sahne aldı ve performansıyla büyük beğeni toplayarak ayakta alkışlandı. Konser sonrası jüri üyeleri Şef Masis Aram Gözbek ve koro üyelerini teker teker tebrik etti.

Koro, festival kapsamında gerçekleştirdiği tüm performanslarda buluştuğu binlerce izleyicinin coşkulu alkışları ile Belçika’daki temsilini başarıyla noktaladı. Masis Aram Gözbek’in düzenlemesini yaptığı Belçika halk şarkısı ‘Wij Zijn Al Bijeen’ ve Anadolu’nun her köşesinden esintiler barındıran ‘Potpori Anadolu’ koronun festival boyunca en dikkat çeken performansları oldu.

Boğaziçi Caz Korosu, 4-8 Mayıs tarihlerinde ise Avrupa Turnesi’nin ikinci durağı olan İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen 10. Avrupa Gençlik Koroları Festivali’nde yer alacak. Koro, dünyanın en prestijli gençlik koroları festivalinde Avrupa’dan 10 seçkin koro ile performans sergileyerek ülkemizi burada ilk kez temsil edecek, ayrıca Hasan Uçarsu’nun festivale özel olarak bestelediği ‘Dei Oben u fem Bergli’ isimli eserini, festival gala konserinde İsviçre Gençlik Korosu’yla birlikte seslendirecek.

Festivaller hakkında detaylı bilgi:

www.emj.be

www.ejcf.ch

İletişim

 www.bogazicicazkorosu.com

www.facebook.com/bogazicijazzchoir
www.facebook.com/bogazicigenclikkorosu

www.twitter.com/bogazicicazkoro
www.twitter.com/bgenclikkorosu

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2016)

Yorum yapın