Boğaziçi Buluşmaları, “Boğaziçi’nde Su ve Su Kültürü” konusuyla sona eriyor

Mayıs 1, 2017

Boğaziçi Buluşmaları, “Boğaziçi’nde Su ve Su Kültürü” konusuyla sona eriyor

1495715841_BB10_IAN_166x210_CON_1Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi tarafından, İstanbul’un tarih öncesinden günümüze kadar yaşadığı değişimi ele alan Boğaziçi Buluşmaları’nın son serisi, “Boğaziçi’nde Su ve Su Kültürü” konu başlığıyla 3 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Yüksek Mimar Dr. M. Sinan Genim’in “Boğaziçi’nin Mesire Yerleri ve Kaynak Suları” başlığıyla açılış konuşmasını yapacağı konferansta, su somelyesi Alican Akdemir ise “Günümüz Dünyasında Su ve Su Tadımı” isimli konuşmasıyla suların özelliklerini, Boğaz’daki kaynaklardan gelen sular arasındaki tat ve koku farklarını katılımcılara anlatacak. Konuşmalarından ardından Boğaz’ın çeşitli su kaynaklarından toplanan suların tadımı gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Buluşmaları bugüne kadar; Boğaz’ın eski zamanlardaki unutulmaz mehtap alemleri, Boğaziçi’nin camileri ve gayrimüslim ibadet yapıları, Boğaziçi fotoğrafları, Boğaziçi’nde klasik Türk müziği, edebiyatta Boğaziçi, Boğaziçi’nin koruları ve ağaçları gibi konuları uzman akademisyen ve araştırmacıların anlatımıyla katılımcılara aktardı.

Konferansa ve su tadımına katılım müze ziyaretçilerine ücretsiz.

edebiyathaber.net (1 Haziran 2017)

Yorum yapın