Bodrum Tasarım Köyü 2015 atölyeleri başlıyor

Temmuz 13, 2015

Bodrum Tasarım Köyü 2015 atölyeleri başlıyor

???????????????????????????????Bodrum Tasarım Köyü 2015 atölyeleri başlıyor.

Tasarım Vakfı tarafından hayata geçirilen Bodrum Tasarım Köyü, 2015 sezonu ile yaratıcı alanlardaki tüm aktörlerin ortak yaratım, öğrenim ve deneyim süreçleri için açılış çalışmalarına başladı. Bodrum Tasarım Köyü’nde, yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman yürütücülerle gerçekleştirilecek çok disiplinli atölye çalışmaları ile katma değeri yüksek fikirlerin ve ürünlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

KATILIM

Bodrum Tasarım Köyü Yaratıcı Atölyeleri, ilgili üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım, şehir ve bölge planlama, çevre tasarımı, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda tasarımı, güzel sanatlar, yeni medya tasarımı gibi bölümlerinden tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ve mezunlarının katılımına açık olarak düzenlenmekte.

Bodrum Tasarım Köyü Öğretici Atölyeleri meslek edindirmeye yönelik olacak ve tasarım ürünleri ve malzemeleri temin edilerek ürünlerin satış ve pazarlamalarına modeller geliştirilecek.

Azami 20 kişiyle düzenlenecek atölyeler, profesyonellerin ve öğrencilerin katılımına açık.

Atölyelerde, eğitim ve meslek öncelikli olarak, yaşam enerjisi yüksek katılımcılar hedeflenmekte.

Profesyoneller

1500 TL (atölye katılım ve tam pansiyon konaklama dahil)

850 TL (atölye katılım ve öğle yemeği dahil)

Öğrenciler

650 TL (atölye katılım ve tam pansiyon konaklama dahil)

350 TL (atölye katılım ve öğle yemeği dahil)

PROGRAM

  • 20 Temmuz – 25 Temmuz 2015 tarihleri arasında tasarımcı Melodi Bozkurt ve tasarımcı Erin Türkoğlu liderliğinde ve küratörlüğünde gerçekleştirilecek Güneş Atölyesi’nde profesyonellerin ve öğrencilerin katılımıyla güneş ışığı bir tasarım aracı olarak kullanılarak deneysel baskılar ve tasarım çalışmaları geliştirilecek.
  • 27 Temmuz – 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında tasarımcı ve akademisyen Dilek Himam liderliğinde gerçekleştirilecek Tekstil Desen Tasarımı Atölyesi’nde profesyonellerin ve öğrencilerin katılımıyla yeni ve çağdaş bir desen koleksiyonu ve bu desenlerin uygulandığı obje, giysi, moda, aksesuar tasarımları geliştirilecek.
  • 3 Ağustos – 8 Ağustos 2015 tarihleri arasında Koleksiyon sponsorluğunda, tasarımcı ve akademisyen Gökhan Mura liderliğinde ve dünyada bu alanda öncülerden biri olan Danimarkalı tasarım stüdyosu DIFFUS tasarımcılarının küratörlüğünde gerçekleştirilecek Giyilebilir Teknolojiler Atölyesi’nde, profesyonellerin ve öğrencilerin katılımıyla etkileşimli tekstil tabanlı ürünler ve mekân ile etkileşimli nesnelerin tasarımı geliştirilecek. (Teyit edilecek)
  • 10 Ağustos – 15 Ağustos 2015 tarihleri arasında mimar Timur Ersen liderliğinde gerçekleştirilecek Sıkıştırılmış Toprak Mimarlığı Atölyesi’nde profesyonellerin ve öğrencilerin katılımıyla mimaride coğrafyaya özgü materyal kullanımına odaklanılarak sıkıştırılmış toprak ile inşa pratikleri geliştirilecek.
  • 24 Ağustos – 29 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dokuma Atölyesi’nde, profesyonellerin ve öğrencilerin katılımıyla geleneksel dokuma tekniklerine çağdaş yorumlar geliştirilecek. Atölye kapsamında kilim sanatçısı Belkıs Balpınar’ın semineri yer alacak.
  • 31 Ağustos – 5 Eylül 2015 tarihleri arasında mimar ve akademisyen Zafer Akay liderliğinde gerçekleştirilecek Bauhaus Atölyesi’nde profesyonellerin ve öğrencilerin katılımıyla Bauhaus ekolü mimarlık teorileri ve pratikleri üzerine çalışmalar geliştirilecek.
  • 7 Eylül – 12 Eylül 2015 tarihleri arasında mimar ve akademisyen Sinan Logie liderliğinde gerçekleştirilecek “Herhangi Bir Şeye Anıt” Atölyesi’nde profesyonellerin ve öğrencilerin katılımıyla Ege çanağındaki yerleşim kültürü ve mimari öğelerden referans alarak ışık ve gölge ekseninde mimari arketipler oluşturulup, seramik ve model yapım işliklerinde geliştirilecek.
  • 21 Eylül – 26 Eylül 2015 tarihleri arasında, Poznan School of Form’un direktörü akademisyen Agnieszka Jacobson liderliğinde gerçekleştirilecek Tasarım Eğitiminde Yeni Formlar Atölyesi’nde, akademisyenlerin katılımıyla, adapte edilebilen, uluslararası bir tasarım eğitimi modeli geliştirilecek.
  • 29 Eylül – 4 Ekim 2015 tarihleri arasında cam sanatçıları Enver Çamdal ve Hacer Çamdal liderliğinde gerçekleştirilecek Cam Füzyon Atölyesi’nde, profesyonellerin katılımıyla cam füzyon teknikleri ile tasarımlar geliştirilecek.
  • 30 Kasım – 5 Aralık 2015 tarihleri arasında seramik sanatçısı Marek Cecula liderliğinde gerçekleştirilecek Seramikte Çağdaş Yaklaşımlar Atölyesi’nde profesyonellerin katılımıyla seramiğe çağdaş yaklaşımlar getiren tasarımlar geliştirilecektir. Atölye kapsamında seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan’ın semineri yer alacak.
  • Tarihi ve küratörü ileride belirlenecek olan ve seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan liderliğinde gerçekleştirilecek Seramik Tasarım Atölyesi’nde, profesyonellerin katılımı ile uygulamalı seramik teknikleri öğrenimi ve tasarımları gerçekleştirilecek.
  • Tarihi ve küratörü ileride belirlenecek olan ve cam sanatçısı Enver Çamdal liderliğinde gerçekleştirilecek Cam Tasarım Atölyesi’nde, profesyonellerin katılımı ile uygulamalı cam teknikleri öğrenimi ve tasarımları gerçekleştirilecek.

Bodrum Tasarım Köyü

Yalıkavak Mah. Ömer Efendi Cad.

47.Sokak No:7

48400 Bodrum MUĞLA

Kayıt hakkında bilgi ve sorularınız için:

Nurcihan Beyazıt

[email protected]

+90 212 223 07 71 / 1100

edebiyathaber.net (13 Temmuz 2015)

Yorum yapın