“Bitmedi gitti, kız işi, oğlan işi…”

Kasım 9, 2017

“Bitmedi gitti, kız işi, oğlan işi…”

Süleyman Bulut’un Kız İşi Oğlan İşi adlı kitabı, Burcu Yılmaz’ın renkli desenleriyle 6 yaş ve üstü okurlar için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Anı, anlatı ve öyküleriyle sevilen yazar Süleyman Bulut, bu kez küçük bir kız çocuğu ve ailesi etrafında düşsel bir evren kuruyor, düşündüren bir masalla buluşturuyor genç okurları.

“…Haber iletip, ‘Aradan yıllar, yüzyıllar geçti, hâlâ bitmedi mi şu kız işi oğlan işi?’ diye sordum. Bana şu küçük şiirle cevap verdi:

Kız işi, oğlan işi…

Bitmedi gitti,

Bitmedi gitti,

Kız işi, oğlan işi…”

Süleyman Bulut, yüzyıllardır hayatımızdan çıkaramadığımız o “kız işi, oğlan işi” hikâyesini bir masalın içinde yorumluyor bu kez. Hayata dair sorumlulukların “kız”ı “oğlan”ı olmadığına dikkat çekerken, hem küçük okurlara hem de anne babalara sesleniyor.

Süleyman Bulut:

1954 yılında, Konya / Beyşehir’in Tolca Köyü’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi’ni bitirdi. İktisat okurken, rakamlardan çok harfleri sevdiğini fark edince yazmaya başladı. İlk ürünleri olan radyo oyunları İstanbul Radyosu’nun, Çocuk Bahçesi ve Çocuk Saati programlarında yayımlandı. Oyunlar, televizyon için masallar yazdı.

edebiyathaber.net (9 Kasım 2017)

Yorum yapın